Milli Eğitim telafiye hazır

Milli Eğitim telafiye hazır
Koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak süreçten en çok etkilenen okullar oldu. Okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitime geçen öğrenciler, Eba ve TRT üzerinden verilen derslerle eğitime devam etmeye çalıştı.Koronavirüs...

Koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak süreçten en çok etkilenen okullar oldu. Okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitime geçen öğrenciler, Eba ve TRT üzerinden verilen derslerle eğitime devam etmeye çalıştı.

Koronavirüs tehlikesinin hafiflemesini ardından Milli Eğitim Bakanlığı telafi eğitimleri için çalışmalarını başlattı. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve bakanlıktan gelecek takvimi uygulamaya hazır olduklarını söyledi.

Gerçekleştirilmesi planlanan telafi eğitimlerinin hazırlıkları ile ilgili olarak bilgi veren İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımız bölge bölge, okul okul tüm öğretmenlerden branşlarına göre bilgi istedi. Eksikler neler, hangi konularda telafi yapılmalı bu konular öğretmenlerimiz bilgi gönderdi. Duruma göre bakanlığımız bir takvim hazırlayacak. Şu anda net bir tarih yok. Bilim kurulunun kararlarına göre hareket edilecek.” dedi.

Telafi eğitimlerine geçmeden önce bir hazır bulunmuşluk sınavı gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Şişman, “Hazır bulunmuşluk sınavı ile öğrencilerimizin durumu tespit etmek istiyoruz. Bu durum tespitinin ardından elde edeceğimiz sonuçlara göre bir telafi eğitimi vermek istiyoruz. Hazırlanan program ve talimatlar doğrultusunda eğitimlerimizi vereceğiz. Okullarımız yarın açılacakmış gibi hazırız. Yine 2020-2021 eğitim öğretim yılının planlaması bilim kurulunun kararlarına göre gerçekleştirilecek. Şu anda zaten öğrencilerimizi dönemi tamamlamış kabul ediliyor. İlk dönemde aldıkları notlar, ikinci dönem için de geçerli sayıldı.” şeklinde konuştu.