Meydan projesi Mevka'ya sunuldu

Meydan projesi Mevka'ya sunuldu
Sarayönü Belediyesi, ilçeye kazandıracağı önemli yatırımlardan biri olan şehir meydanı için hazırladığı projeyi Mevlana Kalkınma Ajansı’na sundu. Bu çağrı döneminde Mevka'ya projesini sunan ilk kurum olan Sarayönü Belediyesi'nin...

Sarayönü Belediyesi, ilçeye kazandıracağı önemli yatırımlardan biri olan şehir meydanı için hazırladığı projeyi Mevlana Kalkınma Ajansı’na sundu. Bu çağrı döneminde Mevka'ya projesini sunan ilk kurum olan Sarayönü Belediyesi'nin hazırladığı projenin büyük oranda destek alması bekleniyor.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Mevka’nın 2018 yılında çıkmış olduğu küçük ölçekli alt yapı projelerinin desteklenmesi projesi kapsamında belediyemiz tarafından hazırlanan kent meydanı projesi Mevka’ya sunuldu. Anadolu Meydanı isimli projemiz mevcutta bulunan kız meslek lisesi binasının yıkılmasının ardından 4 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. İçerisinde ilçemize yaşanan kültürlerin ibarelerinin bulunacağı ve ilçemiz üzerinde yaşayan medeniyetlerin izlerini taşıyacağı Anadolu Meyadanı isimli projemiz Konya ve Karaman’da üniversiteler, belediyeler ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan projelerle yarışacak. Yarışma sonucunda projemiz dereceye girdiği takdirde, şehir meydanı projemiz belediyemizin bütçesine yük getirmeden Mevka tarafından yüzde 75 oranda hibe ile desteklenecek.” dedi.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Solak, “Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. Yaklaşık 2 milyon lira maliyeti olan projenin olumlu olarak değerlendirilmesini düşünmekteyiz. Proje notlarımızın yüksek olması yarışacak projeler içerisinde bizi bir adım öne çıkarmaktadır. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan hem çarşı trafiğinin yükünü alarak yaya trafiğine de etkili çözümler üreterek çarşı vizyonunun düzelmesi adına oldukça önemli bir proje olacaktır.” şeklinde konuştu.

Projenin içeriğinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Proje teknik olarak kız meslek lisesi ve müştemilatlarının yıkılmasının ardından zemin çalışmaları ile başlayacak. Yeşil alan ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı projede, dinlenme alanları, bir saat kulesi ve bir anıt yapılması planlanıyor. Projenin dereceye girmesi ile birlikte teknik yapısının netlik kazanacağı çalışmaların 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor.”