Meteoroloji yatırım programında

Meteoroloji yatırım programında
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe merkezine yapılması planlanan meteoroloji istasyonunun 2017 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.Meteoroloji istasyonu yeri için tahsis kararının Temmuz ayı meclis toplantısında...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe merkezine yapılması planlanan meteoroloji istasyonunun 2017 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Meteoroloji istasyonu yeri için tahsis kararının Temmuz ayı meclis toplantısında alınacağını belirten Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Daha önce meteoroloji istasyonu talebimizi Meteoroloji 8'nci Bölge Müdürlüğüne iletmiştik. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü konunun uygunluğunu belirten cevap yazısını tarafımıza gönderdi. Bunun yanı sıra Meteoroloji 8'nci Bölge Müdürlüğü'nden gelen bir heyet ile yerinde inceleme yaptık. Bu yıl içerisinde ilçemizi meteoroloji istasyonuna kavuşturacağız” dedi.

Sarayönü bir meteoroloji istasyonu bulunmamasının büyük eksiklik oluşturduğunu ifade eden Başkan Solak, şunları söyledi: “ilçemizin tarım ve hayvancılık bölgesi olması nedeniyle meteoroloji istasyonunun büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Uzun yılların yağış ortalamaları alınabilir. Bunun yanında anlık bilgiler alınarak vatandaşlar bilgilendirilebilir. Bu istasyonun en kısa sürede yapılması için çaba göstereceğiz.”