Mesafeli ikinci Cuma namazı kılındı

Mesafeli ikinci Cuma namazı kılındı
Sarayönü’nde korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerde normalleşme süreci kapsamında ikinci cuma namazı sosyal mesafe kuralına göre kılındı.Sarayönü İlçe Müftülüğü’nün...

Sarayönü’nde korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerde normalleşme süreci kapsamında ikinci cuma namazı sosyal mesafe kuralına göre kılındı.

Sarayönü İlçe Müftülüğü’nün organizesi ve din görevlilerinin yoğun çabalarıyla ilçe halkı ibadetlerini titizlik içerisinde yerine getiriyor.

Korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirler, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yumuşatılmaya başladı. 16 Mart'tan bu yana kapalı bulunan camiler geçtiğimiz hafta ibadete açıldı. Bu kapsamda Sarayönü’nde hijyen, sosyal mesafe gibi kurallar da göz önünde bulundurularak ikinci cuma namazı için vatandaşlar ibadet için belirlenen yerlere akın etti. Cuma namazlarının cami avlularında ve belirlenen açık alanlarda kılınacağının belirtilmesinin ardından yüzlerce vatandaş stadyumda, istasyon meydanında, Çalıbağı’nda, Ladik stadyumunda ve belirlenen cami avlularında bir araya geldi. Vatandaşların sosyal mesafeye uyarak kıldığı cuma namazında cemaatin arası en az 1 metre olarak ayarlandı.

Öte yandan, müftülük tarafından yapılan açıklamada ibadete başlaması uygun görülen camilerde namazın öncelikli olarak açık alanlarda kılınacağı, mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları ise cami içerisinde kılınabileceği ifade edilirken, cuma namazlarının ise sadece uygun görülen camilerin bahçesinde ya da açık alanlarda kılınabileceği belirtilmişti. Namaz için meydana gelen vatandaşlar ise toplu şekilde namaz kılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, korona virüs salgınının kısa sürede geçmesi temennisinde bulundu.