"Memurlarımız enflasyona ezdirildi!"

"Memurlarımız enflasyona ezdirildi!"
Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, iktidarın memura reva gördüğü zam oranının güncel enflasyon ve ekonomik durum açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.İktidarın 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde...

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, iktidarın memura reva gördüğü zam oranının güncel enflasyon ve ekonomik durum açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

İktidarın 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara teklif ettiği zammı hatırlatan Tokgöz,  güncel enflasyon rakamları ve ekonomik durum açısından bu teklifin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Tokgöz, şöyle konuştu:

“5. toplu Sözleşme’den bugüne geçen sürede kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 zamlandı. Hal böyleyken, enflasyon çift hanelerde dolaşırken, hemen hemen her kalemde ürünlere fahiş zamlar gelirken memur maaşlarının aynı oranda artmıyor olması, en azından enflasyon oranında iyileştirilemiyor olması maalesef oldukça üzücüdür. Bu zam kararı göstermektedir ki; memurlarımız enflasyona ezdirilmiştir.”