MEDAŞ'tan Yeşil Bir Adım

MEDAŞ'tan Yeşil Bir Adım
Dağıtım sektöründe ilklerin öncüsü MEDAŞ, dijitalleşme yolunda önemli bir adım daha atıyor. 2012 yılında Türkiye de dağıtım şebekesine bağlanmak isteyen tüketicilerin başvuru süreçlerini baştan sona dijital ortama taşıyan...

Dağıtım sektöründe ilklerin öncüsü MEDAŞ, dijitalleşme yolunda önemli bir adım daha atıyor. 2012 yılında Türkiye de dağıtım şebekesine bağlanmak isteyen tüketicilerin başvuru süreçlerini baştan sona dijital ortama taşıyan ilk dağıtım şirketi olan MEDAŞ, yine yeni bir ilki hayata geçiriyor.

MEDAŞ, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle sorumluluk alanındaki 6 ilde, tüm proje başvurularını elektronik imza ile almaya ve onaylanmaya başladı. Yılda en az 40.000 projenin e imza yapılarak onaylanması ile 2.000 ağacın doğaya kazandırılması, tüketicilerin ve çözüm ortaklarının (Elektrik Mühendisleri ve Elektrikçiler) zaman kaybı yaşamamaları ve ayrıca içinde bulunulan Covid 19 salgını sürecinde temasın sıfıra indirilmesi hedefleniyor.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş’ın konuya ilişkin olarak“Şirket olarak görev bölgemizdeki tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak adımları belirli bir plan dahilinde atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda elektronik imza, geçmişten bugüne süreçlerimizde etkin şekilde kullanılan bir araçtı, bugün projeleri de kapsayacak şekilde altyapıyı hazır hale getirmiş olduk.

1 haziran 2020 tarihi itibariyle Konya, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Aksaray da bütün AG iç tesisat, OG 3.şahıs ve lisanssız elektrik üretimi projelerini e-imza ile onaylamaya başladık.

MEDAŞ olarak, görev bölgemizdeki 1.200 çözüm ortağımızın (Elektrik Mühendisi ve Elektrikçi) desteği ile beklentileri aşacak kalitede hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Son 5 yılda proje onay ve bağlantı başvurusu taleplerinin ilk işlemlerini aynı gün içerisinde yapmayı, en fazla 4 gün içerisinde kapsamı ne olursa olsun bu işlemleri sonuçlandırmayı hedefledik ve başardık.

Bu gün itibariyle son aşamadaki imza işlemlerini de elektronik imza ile yapar hale geldik. Bu yıllık proje onay sayımızın 40.000 adet olduğu düşünüldüğünde, 2.000 ağaca eş değer kağıt tasarrufu sağlayan çevreci bir adım. Bu uygulama ile çözüm ortaklarımızın çıktı da, imza işlemleri sırasında ve işletmelerimize gelirken harcamış oldukları zamanı da kazanmış olacağız.

Kontrol sonrası imzalama işleminin herhangi bir bekleme olmaksızın anında yapılabiliyor olması tüketicilerinin sorunlarını oluşmadan çözme gayreti içerisindeki MEDAŞ ailesinin günün sonundaki en büyük mutluluğu olacak” dedi.