Mecliste 2018'in ilk toplantısı

Mecliste 2018'in ilk toplantısı
Sarayönü Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını 4 Ocak perşembe günü gerçekleştirdi.Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Başkan Nafiz Solak ve meclis üyeleri katıldı. Çok fazla...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını 4 Ocak perşembe günü gerçekleştirdi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına Başkan Nafiz Solak ve meclis üyeleri katıldı. Çok fazla yoğun olmayan meclis gündemine, beş madde görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ilk maddesinde meclisin tatil günü tespiti görüşüldü. 2018 yılı içinde tatil yapılmamasına ve meclis toplantılarının her ayın ilk perşembe günü saat 11.00'de yapılmasına karar verildi. Gündemin ikinci maddesinde zabıta memurlarının fazla mesai ücretleri görüşüldü. Ücretlerin geçtiğimiz yılla aynı kalmasına karar verildi. Üçüncü gündem maddesinde denetim komisyonu üyeleri seçildi. Komisyona Ömer Gökay, Muammer Özşahin, Veysel Ülker, Ali Sami Ülker, Mehmet Karataş seçildi. Gündemin dördüncü maddesinde sözleşmeli personel ücretlerinin memur maaş artışı oranında zamlanmasına onay verildi. Gündemin beşinci maddesinde Ladik ve Gözlü mahallelerinde vatandaşların taşınmaz satışı talebi görüşülerek karara bağlandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni yılda önemli işlere imza atacaklarını söyledi. Konya'nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerlediklerini kaydeden Solak, "2018, ilçemizin yılı olacak. Son aşamaya gelen Organize Sanayi Bölgesi projemiz inşallah hayata geçecek. İlçemizde istihdam problemi kalmayacak. TOKİ tarafından yapılan 900 dairelik proje tamamlanacak. Ladik ve Kurşunlu TOKİ projeleri başlayacak. Asfalt, kilitli parke taş ve stabilize yol yapımında ciddi bir hedefimiz var. Bunlarla birlikte ilçemize değer katacak daha birçok projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Etiketler :