Meclis son kez toplandı

Meclis son kez toplandı
Sarayönü Belediye Meclisi Üyeleri, perşembe günü son meclis toplantısını gerçekleştirdi. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Ladik mahallesinde Konya-Afyon karayolunun kuzeyinde bulunan bölümünde 18. Madde uygulaması...

Sarayönü Belediye Meclisi Üyeleri, perşembe günü son meclis toplantısını gerçekleştirdi. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Ladik mahallesinde Konya-Afyon karayolunun kuzeyinde bulunan bölümünde 18. Madde uygulaması yapılmasına karar verildi. Başkan Nafiz Solak, son toplantı olması nedeniyle yaptığı konuşmada tüm meclis üyelerine teşekkür ederek iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Sarayönü Belediyesi'nde meclis üyeleri, yerel seçimlerden önceki son meclis toplantısını gerçekleştirdi. 31 Mart'ta görevi sona erecek olan meclis üyeleri, son olarak iki gündem maddesi için karar verdi.

Gündemin ilk maddesinde Ladik mahallesinin Konya-Afyon karayolunun kuzeyinde kalan bölümü için yapılması planlanan 18. madde uygulaması görüşüldü. Uygulama oy birliği ile kabul edildi. Bu uygulama il imar planında var olan bütün yol ve sosyal donatı alanları oluşturulacak. Bu bölgeye altyapı hizmetlerinin kolaylıkla götürülmesi sağlanarak özellikle önümüzdeki dönemdeki dağıtımı yapılacak doğalgaz hattı için uygun zemin oluşturulacak. Bu çalışmayla birlikte karayolları 3. Bölge müdürlüğü tarafından imar planına göre karayollarına bağlantısı olan kavşak noktasının kamulaştırma işlemi ve uygulamasıyla yapılmış olacak.

Gündemin ikinci maddesinde Ladik mahallesinde TOKİ konutlarında yaptırılan caminin yanına cami derneği tarafından kuran kursu yapılması için arsa satışı talebi görüşülerek onaya bağlandı.

Toplantının ardından konuşan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz  Solak, yaptığı açıklamada, "6360 sayılı yasanın ilk meclisi olmak kurucu bir meclis olduğumuz anlamına da gelebilir. Zorlu bir süreçti. İlçemize güzel hizmetlerde bulunduk. Verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederim. Verimli ve uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Acısıyla tatlısıyla güzel günlerimiz oldu. Birçok projemizi tamamladık. Bir projemin de temelini attık. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.