Meclis, Kasım toplantısını yaptı

Meclis, Kasım toplantısını yaptı
Sarayönü Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantısını, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, meclis üyeleri tarafından 4 adet gündem maddesi...

Sarayönü Belediyesi, Kasım ayı meclis toplantısını, geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, meclis üyeleri tarafından 4 adet gündem maddesi karara bağladı.

Gündemin ilk maddesinde imar plan tadilatı görüşüldü. Kurşunlu mahallesi Konya-Afyon karayoluna cepheli, imar planında akaryakıt ve LPG satış ve servis istasyonu alanının bir kısmının sanayi tesisi alanına dönüştürülmesi için belediye meclisine talepte bulunuldu. İmar plan tadilatı teklifi, ilgili komisyona sevk edildi.

Gündemin ikinci maddesinde arsa takası görüşüldü. Özkent mahallesinde köy tüzel kişiliği döneminde daha önce satın aldığı arsada ağaçlandırma sahası oluşturulan vatandaşın, belediyeye ait mahallede bulunan başka bir arsa ile takas teklifi görüşüldü. Talebi uygun bulan meclis üyeleri, arsa takası teklifini kabul etti.

Gündemin üçüncü maddesinde Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin kiralama talebi görüşüldü. Sarayönü Belediyesi'nin daha önce TİGEM'den aldığı irtibat bahçesinin tarım aletleri satışında kullanmak üzere kiralamak isteyen Süt Üreticileri Birliği'nin talebi uygun görüldü. Bahçenin ihale ile kiralanmasına karar verildi.

Gündemin son maddesinde ortak proje yapım konusu görüşüldü. Musa Topbaş Efendi Hz. Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin talebi doğrultusunda yeni yapılan cami yanındaki parkın caminin kullanımına açılmasına karar verildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gündem dışı olarak Ladik mahallesi ve Kurşunlu mahallesi TOKİ konutlarının ihalesi, Sarayönü'ne yeni yapılacak olan düğün salonunun ihalesi gibi konularda meclis üyelerini bilgilendirdi.

Etiketler :