MEAL’den demokrasi projesi

MEAL’den demokrasi projesi
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin “The Golden Age of Democracy” projesi kapsamında, proje ortakları olan Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya ortakları ile çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.2019-2020...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin “The Golden Age of Democracy” projesi kapsamında, proje ortakları olan Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya ortakları ile çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Okullar Arası Stratejik Ortaklıkları kapsamında Polonya Ulusal Ajansı’na sunulan“ Innovative eTwinners Can Do More isimli projesi pandemi dolayısı ile bir yıl uzatıldı.

Erasmus+  Projesi kapsamında önceden belirlenen konularda eTwinning projeleri yapılmaya devam ediyor. Bu bağlamda Mart 2021 tarihinde Türkiye ve İtalya öncülüğünde ilk proje her ülkeden 5 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımı ile hazırlandı. Yaklaşık bir ay süren proje yazım aşamasına öğrenciler 5 farklı uluslararası grupta farklı ülkelerden danışman öğretmenler eşliğinde aktif katılım sağladılar. Öğrencilerin fikirleri ile oluşturulan 5 farklı eTwinning projesi içinden “The Golden Age of Democracy (DemokrasininAltınÇağı) ” proje en çok oyu alarak uygulanmaya hak kazandı.  Demokratik katılımı yaşatarak öğretmeyi amaçlayan projemizde, öğrenciler proje yazımından, uygulanmasına, değerlendirme aşamasından yaygınlaştırma aşamasına kadar projemizin her aşamasında görev aldılar.

Demokratik katılımı, özgürlük, farklılıklara saygı, hoşgörü, eşitlik ve adalet gibi demokratik değerleri işleyerek yürütülen projede tamamı çevirim içi toplantılar ve Web 2.0 araçları kullanılarak çalışmalar yürütüldü. Öğrenciler demokratik ortamda takım liderlerini seçerek, onların önderliğinde logolar, posterler, kolaj videoları, işbirlikçi hikaye,  sunumlar, dijital panolar ve tamamı öğrencilerin değerler ile ilgili yazdığı makalelerden oluşan elektronik dergi gibi çeşitli ürünler yaptılar.

Projeye okulumuzdan 12 öğrenci, İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur Burak Karataş katıldılar.

Covid-19 salgını nedeni ile yüz yüze gerçekleştirilemeyen ve Mart ayından Haziran ayına kadar süren proje 50 öğrenci ve 12 öğretmen çevrimiçi olarak özverili çalışmaları ile başarılı bir şekilde tamamlandı.