MEAAL’nden örnek davranış

MEAAL’nden örnek davranış
21 Eylül’de eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle başlamasıyla Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri öğrencileri için yollara düştü. Özellikle 12. sınıf öğrencilerini evlerinde ziyaret etmeye başladı...

21 Eylül’de eğitim öğretim yılının uzaktan eğitimle başlamasıyla Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri öğrencileri için yollara düştü. Özellikle 12. sınıf öğrencilerini evlerinde ziyaret etmeye başladı ve onlara çeşitli yayın desteği sağladı. Gönüllü öğretmenlerin başlattığı organizasyon ile ilçemizde Gözlü, Yenicekaya, Kadıoğlu gibi mahalleler başta olmak üzere toplamda 14 mahalleye ulaşıp, sokak sokak dolaşarak ev ev gezerek 50’nin üzerinde 12. sınıf öğrencisine ulaştı. Öğrenci ve aileleriyle sohbet eden öğretmenler, uzaktan eğitime dair sorunların çözümü için seferber oldu.

Kendileri için büyün öğrencilerin önemli olduğunun altını çizen Okul Müdürü Hacı Kerpiç, Bütün eğitim öğretim planlamamızı her eğitim-öğretim dönemi başında öğrencilerimizin başarısı üzerine kuruyoruz. Yaptığımız çalışmalarla okulumuzun üniversite sınavlarında başarı grafiğini her yıl artırmanın yollarını arıyoruz ve bu konuda da şuana kadar başarılı olduk. 2019 YKS sonuçlarında ilk bine 2 öğrencimizin girmesinin haklı gurunu yaşadık. 2020 YKS sonuçlarında ise hem Türkiye dereceleri yaptık hem de yüzde 64’lük üniversiteye yerleştirme oranını yakalayarak okulumuzun sıralamasını daha üst sıralara taşıdık” dedi.

Okullarında hem yüz yüze eğitim faaliyetlerinin hem de uzaktan eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Kerpiç, canlı derslere katılım oranının oldukça yüksek olduğunu belirerek, “Okulumuzda çok güzel bir ekibimiz var. Öğrencileri için yollara çıkan, öğrencilerimiz bize gelemiyorsa biz onlara gideriz diyen, özellikle 12. sınıf öğrencilerimiz için bütün imkanları seferber ederek onlara ulaşabilmenin yollarını arayan öğretmenlerimiz var okulumuzda. Köy köy gezerek mahalle mahalle dolaşarak öğrencilerine ulaşan onların sorunları ile ilgilenen ve iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde 50’nin üzerinde 12. sınıf öğrencimize ulaşarak onların üniversite hazırlık yayın ihtiyacını karşılayan öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu öğretmenlerimiz 50’nin üzerinde 12. sınıf öğrencimize ulaşmış, hem de aileleri ile sohbet etme fırsatı elde etmişlerdir” diye konuştu.

Okul olarak bakanlık tarafından uygulanan online eğitim sistemine çabuk uyum sağladıklarını ifade eden Kerpiç, şimdide uzaktan eğitime ulaşmakta zorluk çeken öğrencilere okul idaresi olarak tablet hediye etmeye başladıklarını kaydetti. İlk etapta 5 öğrenciye kendi imkanlarıyla tablet hediye ettiklerini açıklayan Kerpiç, “Bu sayıyı artırmaya devam edeceğiz.Şuana kadar öğrencilerimize verdiğimiz yayınlar ve tabletler için sağlanan maddi imkanlar tamamen okulumuz öğretmenleri tarafından oluşturulmuştur.Bu vesile ile öğretmen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim. Bizim için asıl önemli olan öğrencilerimizin mutluluğudur. Onların hayalleri bizim hayallerimizdir. Biz her zaman okul idaresi ve öğretmenleri olarak onların yanında olmaya onların dertlerini dert edinmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

server yazılım lisansı