MEAAL'de proje toplantısı

MEAAL'de proje toplantısı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nde, veli toplantısı düzenlenerek okul bünyesinde gerçekleştirilen projeler, öğrencilerin ailelerine anlatıldı. Bunun yanı sıra rehberlik öğretmeni tarafından velilere, sosyal medya,...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nde, veli toplantısı düzenlenerek okul bünyesinde gerçekleştirilen projeler, öğrencilerin ailelerine anlatıldı. Bunun yanı sıra rehberlik öğretmeni tarafından velilere, sosyal medya, internet ve madde bağımlılığının zararları konusunda seminer verildi.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen projelerin koordinatörü olan İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan tarafından gerçekleştirilen toplantıda, öğrenci velilerin, Avrupa Birliği projeleri anlatıldı. Kozan yaptığı konuşmada, " Avrupa Birliği Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında, "Okulu erken terki en aza indirmek için bilgi iletişim teknolojileri" projesini yürütüyoruz." dedi.

Proje kapsamında İtalya, Letonya ve Romanya'da çalışma yürüttüklerini kaydeden Kozan, projenin bir etabının Sarayönü'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Okul bünyesinde 4 ayrı etwinning projesi yürütüldüğünü belirten Kozan, bunlardan birinin Finlandiya ile başlatılan mektup arkadaşı projesinin olduğunu ifade etti. Bayram gelenek ve görenekleri ile ilgili başka bir proje daha yaparak başarıyla tamamladıklarını anlatan Kozan, Romanya ve Letonya ile ayda iki kez online olarak İngilizce konuşma ve pekiştirme uygulaması yaptıklarını söyledi.

Bir başka proje olan "Temiz birey, temiz toplum" projesini çok önemsediklerinin altını çizen Kozan, yaptığı açıklamada, " Temiz Birey, Temiz Toplum projesi bireylerin hayatın her alanında arzu edilen değerleri edinmelerine katkıda bulunarak, toplumun iyi yönde şekillendirilmesini amaçlamaktadır. Projemiz sadece fiziki temizliği değil aynı zamanda geri dönüşüm, çevre bilinci, sevgi, saygı, paylaşımcılık, doğruluk, dürüstlük, hoşgörü, sorumluluk, adalet, güven, yardımseverlik, vatanseverlik önemli konuları içeren kapsamlı bir projedir" dedi.

Proje sunumlarının ardından Rehberlik Öğretmeni Yaşariye Ünal, sosyal medya bağımlılığı, internetin zararları hakkında bilgi vererek ailelere uyarılarda bulundu. İnternet üzerinden kurulabilecek zararlı iletişimlerin büyük problemlere yol açabileceğini anlatan Ünal, aileleri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Türün ürünleri ve uyarıcı madde bağımlılığı konusunda da açıklamalarda bulunan Yaşariye Ünal, yaşanabilecek olumsuzlukları daha erken fark edebilmek için çocukla daha ilgili olmak gerektiğini ifade etti.

Etiketler :