MEAAL Litvanya’ya gitti

MEAAL Litvanya’ya gitti
Avrupa Birliği destekli uluslar arası projeler üzerinde büyük bir başarıya sahip olan Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Erasmus+ projesinin yanı sıra bir başka Erasmus+ projesi için...

Avrupa Birliği destekli uluslar arası projeler üzerinde büyük bir başarıya sahip olan Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Erasmus+ projesinin yanı sıra bir başka Erasmus+ projesi için Litvanya gitti. Projeye 5 öğrenci ve 2 öğretmen ile katılan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, beş gün boyunca yeni deneyimler ve bilgiler kazanacak.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri, “Collective Action for Respect and Emphaty: Saygı ve Empati İçin Ortak Hareket” isimli Türkiye Ulusal Ajansı destekli Erasmus+ projesinin ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere Litvanya’ya gitti.

Finansmanı Avrupa Komisyonu ile Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan, okullarda akran zorbalığı ile mücadele etme temalı “Collective Action for Respect and Emphaty” isimli Erasmus+KA229 projesinin kısa dönemli öğrenci eğitimi hareketliliği 2-6Aralık tarihleri arasında Litvanya’da gerçekleşecek.

Litvanya’da gerçekleştirilen proje toplantısına 5 öğrenci ve 2 öğretmen ile katıldıklarını kaydeden Okul Müdürü Hacı Kerpiç, “Litvanya’nın ev sahipliği yapacağı projemizin ilk ulus ötesi toplantısına ortaklarımız Polonya, Bulgaristan, Türkiye ve Romanya’dan da öğrenciler katılacak. Her zaman ki gibi okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek proje faaliyetlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak yurdumuza döneceklerine inanıyorum. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Avrupa’nın farklı ülkelerinde akran zorbalığı ve onunla baş etme yolları konusunda edinecekleri bilgi ve deneyimleri gerek öğrenciler gerekse öğretmenlerle paylaşacaklar.” dedi.

Proje koordinatörlüğünü yürüten İngilizce Öğretmeni Seda Alakay ise şöyle konuştu: "Litvanya’da düzenlenen faaliyetlere, İngilizce öğretmenimiz Mustafa Kozan, öğrencilerimiz Gülçin Iraz Torlak, Şevket Akar, Ayşegül Karabaş, Beyza Bayarslan ve Baykan Nuri Bayçora ile birlikte katılıyoruz. Litvanya’nın ev sahipliği yaptığı proje faaliyet programında ilk olarak Vilnius şehri tanıtılacak. Çeşitli okul ziyaretlerinde Litvanya’nın eğitim sistemi ve zorbalıkla mücadele uygulamaları hakkında toplantılara katılacağız. Beş günlük çalışmamızda Akran zorbalığı nedir? Türleri nelerdir? gibi başlıklar altında seminerler alacağız. Bununla beraber öğrencilerimiz sınıflarda ülke ve şehirlerini tanıtan sunular dışında akran zorbalığı ile ilgili sunular yapacaklar. Öğrencilerimizin yeni bilgi ve deneyimler edineceği yararlı ve başarılı bir hareketlilik olmasını temenni ediyorum.”