MEAAL beyaz bayrak aldı

MEAAL beyaz bayrak aldı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında, temiz ve hijyenik okul olduğunu ispatlayarak beyaz bayrak akmaya hak kazandı.Sağlık Bakanlığı...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında, temiz ve hijyenik okul olduğunu ispatlayarak beyaz bayrak akmaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, gönderine Beyaz Bayrak çekmeye hak kazandı.

Denetimlerde 100 üzerinden 90 puanı geçen Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, ilçenin ilk beyaz bayraklı okulu oldu.

Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Dolayısıyla geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata hazırlarken okulumuzun hem güvenliği, hem de sağlık açısından yeterliliği konusunda ciddi davranıyoruz. Bu maksatla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde başlatılan Beyaz Bayrak projesine müracaat ettik. Yapılan denetimler ve incelemeler neticesinde okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Okulumuzun sağlık ve hijyen noktasında belli bir seviyede olması için çaba harcıyoruz." dedi.

Okul Müdürü Kerpiç, "Beslenme Dostu Okul" başvurusu da yaptıklarını kaydederek, "Başvurumuz kabul edildi. Okulumuzda yapılan incelemelerde 90 puanı geçtik. Bu ay içerisinde plaketimiz verilecek." şeklinde konuştu.