MEAAL Avrupa temsilcilerini ağırladı

MEAAL Avrupa temsilcilerini ağırladı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Erasmus Plus kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğretmenleri ağırlayarak “Innovative eTwinners Can Do More: Yenilikçi eTwinciler Daha Fazlasını Yapabilir” projesinin...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Erasmus Plus kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğretmenleri ağırlayarak “Innovative eTwinners Can Do More: Yenilikçi eTwinciler Daha Fazlasını Yapabilir” projesinin ilk çalıştayını gerçekleştirdi. Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya’dan gelen 16 öğretmenin katılımı ile beş gün süren proje çalıştayı kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Proje çalışmalarının yanı sıra Erasmus heyetine Sarayönü, Konya ve Türkiye tanıtıldı.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus – Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında Polonya Ulusal Ajansı’na sunulan 2019-1-PL01-KA229-065036_5 numaralı “Innovative eTwinners Can Do More: Yenilikçi eTwinciler Daha Fazlasını Yapabilir” adlı projesinin ilk kısa dönem ortak personel eğitimi etkinliği Sarayönü’nde gerçekleştirildi.

“Innovative eTwinners Can Do More” isimli Erasmus+KA229 projesinin kısa dönem ortak personel eğitimi etkinliği Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya’dan 16 öğretmenin katılımı ile 18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Beş günlük süre içerisinde eğitim faaliyetleri, atölye çalışmaları, ilçe ve ilimizin tanıtımı gibi birçok faaliyet düzenlendi.

“Verimli bir proje çalıştayı oldu”

Proje etkinlikleri hakkında bilgi veren İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan, yaptığı açıklamada, “Okulumuz toplantı salonunda proje koordinatörümüz Marika Tokarska ile birlikte projemizi ortaklarımıza, okulumuz öğretmenlerine ve okulumuz öğrencilerinden oluşan genç etwincilere tanıttık. Erasmus+ projesi içinde dört farklı konuda eTwinning projeleri oluşturmayı amaçladığımızdan dolayı, katılımcıların eTwinning, kalite etiketleri, eTwinning okulu etiketi ve Web 2.0 araçları konularında gereken bilgiye sahip olarak ülkelerine dönmeleri çok büyük önem arz ediyordu. eTwinning eğitimlerinin ardından okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur Burak Karataş tarafından derslere ve etwinning projelerine entegre edilebilecek “Powtoon, Plickers, Kahoot, Quizlet, Animoto, Padlet vb” Web 2.0 araçları sunumu yapıldı.” dedi.

“Değerlerimizi tanıttık”

Proje çalışmalarının yanı sıra tarihi ve kültürel tanıtım programları da gerçekleştirildiğini kaydeden Kozan, “İlçemizi tanıtmak amacıyla Piri Hüseyin Camii, tarihi çeşmeler ve genel Sarayönü gezisi düzenledik. Konya tanıtımı kapsamında ise eğitim faaliyetleri sonrasında düzenlediğimiz gezide katılımcılar Alaaddin Camii, İplikçi Camii, Mevlana Müzesi, Konyanüma Panaroma Müzesi ve Sille gibi ilimizi görülmesi gereken yerlerini ziyaret ettiler. Katılımcılar ilimizin en önemli kültürel miraslarından biri olan sema gösterisini de izleme fırsatı buldular. Kültürel ve tarihi miras tanıtımı kapsamında ise günübirlik Kapadokya turu düzenleyerek katılımcılara ülkemizin en güzel yerlerinden birini görme fırsatını sunduk. Programımız, proje değerlendirme ve sertifika töreni etkinliği ile sona erdi.” şeklinde konuştu.

“Misafirlerimiz memnun ayrıldı”

Avrupa ülkelerinden gelen heyeti en iyi şekilde ağırlamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Okul Müdürü Hacı Kerpiç, şunları söyledi: “Teknolojinin eğitim öğretim faaliyetlerine entegrasyonu konusunda okul olarak ciddi gelişim gösterdik. Bu projemiz ile hem eTwinning projeleri hem de yeni Web 2.0 araçları ile daha da fazlasını yapmaya çalışacağız. Okulumuzda yapılan eğitim ve atölye çalışmalarının ardından bütün ortaklarımız ve biz edindiğimiz bilgi ve deneyimleri eğitimin kalitesini arttırmak amaçlı kullanacağız. Dört farklı ülkeden gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya ve okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin gerek eğitim gerek kültürel tanıtım açısından başarılı bir şekilde tamamladığımıza inanıyorum. Katılımcıların hepsi ülkemizden memnun bir şekilde ayrıldılar. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamıza yardımcı olan Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Okay’a, Belediye Başkanımız Sayın Nafiz Solak’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim Şişman’a okulumuz adına teşekkür ediyorum.”