Mayıs meclisi toplandı

Mayıs meclisi toplandı
Sarayönü Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıda üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın başkanlığında...

Sarayönü Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıda üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın başkanlığında toplanan meclis toplantısına, izinli olan Hayrettin Bayraktar, Mahmut Keleş ve Ömer Gökay katılmadı. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde TOKİ'ye arsa satışı görüşüldü. Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutlarının yapıldığı arsanın sahibi olan Sarayönü Belediyesi, 87 bin 669 metrekare ve 9 parselden oluşan arsanın TOKİ'ye satılmasına karar verdi.

İkinci gündem maddesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Sarayönü İtfaiye Merkezi'ne arsa tahsisi konusu görüşüldü. Daha önce Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arkasında bulunan arsa, bağımsız bir İtfaiye merkezi yapılması için tahsis edilmişti. Arsa üzerinde yapılan yeni düzenlemelerin ardından parsel numarası değişen arsanın yeniden meclis onayından geçmesi gerektiği için meclis üyelerinin oy birliği ile söz konusu arsa Konya Büyükşehir Belediyesine, bağımsız bir itfaiye binası yapılması için tahsis edildi.

Gündemin son maddesinde Değirmenli mahallesine yapılacak olan mahalle konağının arsa konusu görüşüldü. Köy konağı yapılması planlanan Sarayönü Belediyesine ait arsanın, mahalle kenarında olmasından dolayı, mahalle merkezindeki bir arsa ile takas edilmesine meclis üyelerinin kararı ile onay verildi.