Mahalle çeşmeleri yeniden akıyor

Mahalle çeşmeleri yeniden akıyor
Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Sarayönü Belediyesi’nin katkılarıyla akmayan mahalle çeşmelerini yeniden faaliyete geçirdi.Daha önce Haydar Cıngıl’a ait tarladan çıkan kaynak sularıyla akan mahalle çeşmeleri...

Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Sarayönü Belediyesi’nin katkılarıyla akmayan mahalle çeşmelerini yeniden faaliyete geçirdi.

Daha önce Haydar Cıngıl’a ait tarladan çıkan kaynak sularıyla akan mahalle çeşmeleri bir süredir akmıyordu. Tekrar aynı tarladan çıkarılan yeni bir kaynak suyu ve şebeke temizliğinin ardından, Hasan Demirpolat’ın tarlasından çıkan kaynak suyu ile birleştirilen su mahalle çeşmelerinin şebekesine verildi. Bu şekilde akmayan 6 çeşmeden 4’ü yeniden akmaya başladı. Diğer 2 çeşmenin ise basınç probleminden dolayı akmadığı öğrenildi. Yeniden akması sağlanan çeşmeler arasında koca çeşme, kanal boyu çeşmesi, Pir Hüseyin çeşmesi ve Anadolu lisesinin yanında buluna çeşme yer alıyor.

Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından Sarayönü Belediyesine, Koski’ye, Hasan Demirpolat ve Haydar Cıngıl’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür edildi.