'Ligi başlatmak en büyük arzumuz'

'Ligi başlatmak en büyük arzumuz'
2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez,...

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez, geçen sezon ve bu sezon için Bölgesel Amatör Ligi hakkında açıklamalarda bulundu. Geçen sezon hakkında değerlendirmede bulunarak bir sunum hazırlayan Ali Düşmez, bu sezon için ise “Değerlendirmelerin ardından kararları kamuoyu ile paylaşacağız. 2020-2021 sezonunu sağlıklı bir şekilde başlatmak en büyük arzumuz.” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu, İstanbul’da TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez’in başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz haftalarda Bölgesel Amatör Ligi ile ilgili kararını veren Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Ligi’ndeki maçlar, Ekim ayının sonuna kadar ertelendi.

Türkiye Futbol Federasyonu önceki gün Riva’da Amatör Ligler ile ilgili konuyu sonuca ulaştırmak için bir toplantı gerçekleştirdi.  Bu doğrultuda TFF Sağlık Kurulu ve Pandemi Danışma Kurulu’nun görüşlerini de dikkate alan TFF, maçları Ekim ayının sonuna kadar erteledi.” şeklinde bir açıklama yayımlamıştı.

“Bal” TFF’yi bekliyor

Toplantıdan sonra açıklama yapan Başkan Vekili Ali Düşmez, “2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar, ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Kovid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulu’nun önerileri çerçevesinde yeniden değerlendirilecek olup, resmi açıklama önümüzdeki hafta içinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kamuoyu ile paylaşılacaktır.” dedi.

Sağlıklı bir şekilde başlatmak istiyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez açıklamasının devamında 2019-2020 Bölgesel Amatör Lig Sezonu'nu değerlendirdi. Düşmez, "Bilindiği gibi Bölgesel Amatör Lig’in bu sezon 10.yılını tamamladık. 9 yıldır sorunsuz devam eden Bölgesel Amatör Lig 10. sezonunda Covid-19 salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirmiştir. Bütün sıkıntılara rağmen TFF Yönetim Kurulu olarak 2019-2020 sezonunda kulüplerimizi ve tüm paydaşlarımızı mutlu eden kararlar verdik. BAL tamamlanabilseydi sadece 9 takım 3. Lig'e çıkacakken, 20 takımımızı 3.Lig'e çıkardık. Bölgesel Amatör Lig'de küme düşmeyi kaldırdık. 60 civarında takımız yerel lig takımlarıyla baraj maçı oynayacak Bölgesel Amatör Lig'de kalıp kalmama mücadelesi verecekken, bu maçları oynatmayarak hem BAL takımlarımızın hem de yerel lig takımlarımızın 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmesine karar verdik. Yerel ligden direkt Bölgesel Amatör Lig çıkan ve Bölgesel Amatör Lig'de kalan toplam 268 takımımızla 2020-2021 Sezonunu sağlıklı bir şekilde başlatmak en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

Konya temsilcileri beklemede

Yeni sezon oynandığı takdirde Bölgesel Amatör Lig’de Konya’yı 5 takım temsil edecek. Akşehirspor, Konya Ereğlispor, Sarayönü Belediyespor’un yanı sıra Konya Amatör Küme Süper Grup’u şampiyon tamamlayan Gölyazı Belediyespor ve Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla Çatalhüyük Çumra Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’de yer alacak. 18 Grup’ta oynanacak olan maçlar 261 takımın mücadelesine sahne olacak. Öte yandan Konya’dan 5 takımın Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olması Konya futboluna da olumlu yönde yansıyacak. Olası bir Konya temsilcisinin 3. Lig’e yükselmesi ise Konya, futbolunu olumlu yönde etkileyecek. 5 takımla ligde yer alacak Konya futbolu, uzun yıllardır devam eden 3. Lig hasretini sonlandırmak istiyor. Son yıllarda Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor, gruplarını şampiyon olarak tamamlamalarına karşın 3. Lig’e çıkma maçlarını kaybetmişti.

Lig 18 Grup’ta oynanacak

Önümüzdeki sezon Konya ekipleri, Konya’nın profesyonel liglerde mücadele veren 3. takımı olmak adına savaş verecek. Konya’nın 3. Lig’de temsil edilmesi, Konya futboluna da büyük bir ivme katacak. Altyapılarda forma giyen çok sayıda genç oyuncu için yeni bir mücadele alanı doğacak. 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 18 Grup’ta oynanacak. 261 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) 9 takım sezon sonunda 3. Lige terfi edecek.