LGS'de tercih başvuruları dönemi

LGS'de tercih başvuruları dönemi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, lise tercihleri Pazartesi gününden itibaren başladı. Tercih işlemleri 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek. Adaylar en fazla...

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, lise tercihleri Pazartesi gününden itibaren başladı. Tercih işlemleri 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek. Adaylar en fazla 10 okul seçebilecek.

Yerleştirme sonuçları, 26 Temmuz 2021 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

En fazla 10 tercih yapılabilecek

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler.

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınavdaki puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Yerel yerleştirme nasıl yapılacak?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

 

"Hepsini komşu alandan yazamıyor"

Öğrencilerin okul başarı puanı ve ikamet adresleri gibi kriterlere göre yerleştirilecek.

Mahalli yerleştirmede öğrenciler 3 tane kendi mahallesinden arkasından komşu alandan yazabiliyor. Ancak hepsini komşu alandan yazamıyor.