Ladik'ten büyük destek

Ladik'ten büyük destek
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması sonuçlarına göre Sarayönü nde yeni sisteme en büyük desteği veren Ladik mahallesi oldu. Ladik mahallesi yüzde olarak üçüncü sırada yer alsa da, Evet'e destek veren seçmen sayısı...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması sonuçlarına göre Sarayönü nde yeni sisteme en büyük desteği veren Ladik mahallesi oldu. Ladik mahallesi yüzde olarak üçüncü sırada yer alsa da, Evet'e destek veren seçmen sayısı olarak açık ara lider.

Ladik mahallesinde oy kullanan 5 bin 699 seçmenden 5 bin 344 ü Evet derken, bu oy sayısı Evet'e Sarayönü genelinde çıkan toplam oyun üçte birini geçti. Yüzde olarak ise 93.77'lik bir oran yakalayan Ladik mahallesi, bu kulvarda Kayıören ve Kurşunlu'nun gerisinde kaldı.

Ladik mahallesi 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Ak Parti ye 5 bin 288 adet, MHP'ye 136 adet oy çıkarmıştı. İki partinin birleşmesiyle 5 bin 424 Evet oyu çıkması beklenirken, bu sayı 5 bin 344'te kaldı. Sarayönü nün en fazla seçmenine sahip olan mahallesi niteliğindeki Ladik mahallesi, Evet oylarının ilçe genelinde aldığı yüzde 81.43 lük başarıda büyük rol sahibi oldu. Öte yandan Ladik seçmeni Hayır olarak 355 oy verdi. Toplamda 93 oy ise geçersiz sayıldı.

Sarayönü dördüncü oldu

Sarayönü yeni sisteme verdiği yüzde 81.43 lük destek ile Konya ilçeleri arasında dördüncü ilçe oldu. İlçeler arasında Güneysınır yüzde 89.51 lik destekle birinci, Altınekin yüzde 86.73 le ikinci, Karatay yüzde 84.66 yla üçüncü, Sarayönü, yüzde 81.43 ile dördüncü oldu.