Ladik’te maske denetimi

Ladik’te maske denetimi
İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında koronavirüs denetimleri yoğunlaştırılarak devam ediyor. Kaymakam Abdulkadir Okay, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte...

İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında koronavirüs denetimleri yoğunlaştırılarak devam ediyor. Kaymakam Abdulkadir Okay, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte Ladik mahallesinde denetim gerçekleştirdi. Mahalledeki iş yerleri, alışveriş alanları, lokantalar, çay ocakları denetlendi.

Covid-19 ile mücadele kapsamında Ladik mahallesindeki tüm yaşam alanlarında denetim gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı “Sağlık için Hepimiz için” sloganıyla yapılan denetimlerde; sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi istendi.

Korona virüs önlemlerine ilişkin genelgede belirtilen hususlar gereği mahalle genelindeki, iş yerleri, marketler, gıda üzerine üretim yapan imalathaneler, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve ticari taksiler denetlendi. Denetimlerde iş yeri sahiplerine, çalışanlara ve vatandaşlara ek tedbirlerle ilgili bilgiler de verildi.

“Maske ve mesafe çok önemli”

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, korona virüsle mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kontrollü sosyal hayat döneminde de tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelenin başarısı açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Okay, acı tablolarla karşı karşıya kalmamak için vatandaşların daha tedbirli olması gerektiğini söyledi.

vayachollo.com