Ladik'e 4 bin ağaç dikildi

Ladik'e 4 bin ağaç dikildi
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde, Ladik Derneği tarafından organize edilen programla, temin edilen 4 bin adet sedir fidanı Ladik halkının katılımı ile toprakla buluşturuldu.Geçtiğimiz günlerde kurulmasının ardından kısa...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde, Ladik Derneği tarafından organize edilen programla, temin edilen 4 bin adet sedir fidanı Ladik halkının katılımı ile toprakla buluşturuldu.

Geçtiğimiz günlerde kurulmasının ardından kısa sürede faaliyetlerine başlayan Ladik Derneği, ilk olarak işe ağaçlandırma çalışmaları ile başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Gürdünlü mevkiinde toplanan halk dikim çalışmalarına büyük destek verdi. Ağaç dikim programına yoğun katılım sağlanırken 4 bin sedir fidanı kısa sürede toprakla buluştu. Ağaçlandırma yapılan 25 bin metrekarelik alanın gelecekte Ladik mahallesi için seyir tepesine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Kabak, yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Ladik'in güzelleştirilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Dernek olarak ilk faaliyetimizin ağaçlandırma çalışması olması da derneğimizin çalışmalarına ayrı bir bereket kattı. Yapılan ağaçlandırma çalışması kapsamında her türlü ekipman desteği sağlayan Sarayönü Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a, ağaç temini noktasında büyük gayret sarf eden Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas'a, ağaçlara ilk suyun verilmesi noktasında her türlü gayreti gösteren Konya Büyükşehir Belediyesi Sarayönü İtfaiye teşkilatına, çalışmanın her aşamasında araç, gereç ve büyük fedakarlıklar gösteren başta Hasan Kaya kardeşimiz olmak üzere tüm dernek üyelerimize, ağaçlandırma çalışmalarına canı gönülden destek verip ağaç dikim çalışmalarına katkı sağlayan hemşirelerimize teşekkürü bir borç biliriz." dedi.