Ladik TOKİ ihale hazır

Ladik TOKİ ihale hazır
Sarayönü ne bağlı Ladik mahallesinde yapılacak olan 2 nci etap TOKİ konutlarının, ihaleye çıkmasını engelleyen imar sorunu çözüldü. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın çabaları neticesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi...

Sarayönü ne bağlı Ladik mahallesinde yapılacak olan 2 nci etap TOKİ konutlarının, ihaleye çıkmasını engelleyen imar sorunu çözüldü. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın çabaları neticesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi tarafından gerekli düzenlemeleri yapılan konu, Büyükşehir Meclisi nin onayına sunuldu. Nisan ayı meclis toplantısında kabul edilen gündem maddesi neticesinde Ladik 2'nci Etap TOKİ konutları imar düzenlemesi gerçekleşmiş oldu. Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından projenin ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "uzun süreden beri yaptığımız çalışmaların neticesini almış bulunmaktayız. Ladik mahallesindeki tüm hemşerilerimizin hak sahibi olabilmesi için göndermiş olduğumuz imar değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı oturumundan geçti. Müracaat eden tüm hemşerilerimiz hak sahibi olacak. Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanımıza, TOKİ daire başkanımıza, Büyükşehir Belediye Meclisine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Ladik mahallesi 2'nci Etap TOKİ konutları içerisinde 500 metrekarelik büyük bir salon, gasilhanesi olan 350 kişilik bir cami, güneş enerjisi, alışveriş merkezi projesi dahil edildi. Ladik mahallemiz için çok önemli bir proje. Önümüzdeki günler ihale süreci başlayacak. Bu yıl içerisinde temelin atılacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Ladik 2'nci Etap TOKİ konutları kapsamında, 595 adet 2+1 daire, 211 adet 3+1 daire yapılacak. Projenin tamamlanması ile Ladik mahallesi önemli bir yaşam merkezi kazanmış olacak.