Ladik Kavşağına transit geçit

Ladik Kavşağına transit geçit
Ladik kavşağındaki üst geçit probleminin çözülmesi için çalışmalar devam ediyor. Sarayönü'nde defalarca kazalara, yaralanmalara ve ölümlere neden olan Ladik kavşağı için çalışmalar hız kazandı.Sarayönü, Ladik ve diğer...

Ladik kavşağındaki üst geçit probleminin çözülmesi için çalışmalar devam ediyor. Sarayönü'nde defalarca kazalara, yaralanmalara ve ölümlere neden olan Ladik kavşağı için çalışmalar hız kazandı.

Sarayönü, Ladik ve diğer mahallelerin Konya ve diğer illerle bağlantısını sağlayan Konya-Afyon karayolu üzerindeki Ladik kavşağına, yapılması planlanan transit üst geçidin projesi, ihale aşamasına geldi.

Sarayönü'nde önemli sorunlardan bir tanesi olan Ladik kavşağı üst geçidi için çalışmalar hızla yürütülmeye devam ediyor. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın bire bir yakından ilgilenerek takipçisi olduğu üst geçit projesi ihaleye çıkmak için gün sayıyor.

Sarayönü'nde yaşayan yaklaşık 30 bin kişiye ve ulaştırmada stratejik bir öneme sahip olan Konya-Afyon karayolunu kullanan tüm vatandaşlara hitap edecek olan üst geçidin yapılmasıyla önemli bir sorun da giderilmiş olacak. Her gün binlerce aracın geçtiği, Türkiye'nin doğusu ile batısını birleştiren önemli bir karayolu olan Konya-Afyon karayolunda Ladik kavşağına yapılacak olan üst geçitle, trafik durmadan akacak. Bunun yanı sıra sık sık meydana gelen trafik kazalarının ve ölümlerin de önüne geçilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Ladik'e yapılması planlanan üst geçit ile ilgili olarak daha önce çalışma yapmıştık. Bu bölgeye üst geçidin ne kadar gerekli olduğu ortada. Geçtiğimiz hafta içerisinde Karayolları Konya Bölge Müdürümüzle bir toplantı yaptık. Bölge Müdürümüz yapılması gereken transit üst geçit için Ankara'ya olut yazısını gönderdi. Proje ihale aşamasına geldi. Ankara'dan gelecek olan onay yazısı ile ihale çalışmaları başlatılacak. Bunun yanında Ladik-Sarayönü arasının duble yol olması için de Karayolları Bölge Müdürümüz çalışma başlattı" dedi.