Ladik derneğinden Karayollarına dört talep

Ladik derneğinden Karayollarına dört talep
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde faaliyet gösteren Ladik Derneği, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'ne, mahalleyi ikiye bölen Konya-Afyonkarahisar yolu ile ilgili taleplerde bulundu. Ladik Derneği tarafından hazırlanan dilekçe...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde faaliyet gösteren Ladik Derneği, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'ne, mahalleyi ikiye bölen Konya-Afyonkarahisar yolu ile ilgili taleplerde bulundu. Ladik Derneği tarafından hazırlanan dilekçe ile Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'ne dört adet talep iletildi.

Hazırlanan dilekçede şu talepler yer aldı:

"Ladik Mahallesi, Konya'nın 31 ilçesinin 13'ünden daha büyük, sürekli gelişen ve nüfusu artan bir yerleşim yeridir. Yaklaşık 10 bin nüfusa sahip mahalle sakinleri gerek il merkezi, gerek ilçe merkezine ulaşım sağlamak için Konya-Afyon karayolunu sürekli kullanmak zorundadır. Mahallemiz sınırları içerisinden geçen Konya-Afyon karayolu, bölgemizin kalkınmasında büyük katkı sağlamasının yanında büyük kazaları da beraberinde getirmektedir. Bu kapsamda Ladik mahallesi sınırları içerisinden geçen Konya-Afyon karayolu üzerinde yapılmasını istediğimiz taleplerimiz şunlardır:

Konya-Afyon karayolunun Sarayönü ilçe merkezine ve Ladik Mahallesi'ne bağlandığı noktaya transit üst geçit yapılmasını talep ediyoruz.

Konya-Afyon karayolunun Ahmet Sarısaman Caddesi ile kesiştiği 38 kilometresine kurumunuz tarafından 2014 yılında yapılan alt geçidin yapımı ve yan yollarının kamulaştırma işlemleri tamamlanmıştır. Ancak alt geçit halen tam olarak faaliyete geçirilmiştir. Konya-Afyon Kara yolundan Ladik Mahallesi'ne giriş ve çıkış için gerekli olan yan yollar halen yapılamamış ve dolayısıyla 4 yıldır mevcut yatırımlar atıl durumdadır. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Sarısaman Caddesi üzerinde yaklaşık bir buçuk milyon lira bedelle örnek cadde uygulaması yapılmış ancak kurumunuz tarafından alt geçit uygulanması tamamlanmadığı için Konya-Afyon yolundan Ahmet Sarısaman caddesine giriş çıkış yapılamamaktadır

2014 yılı içerisinde Konya-Afyon karayolunun 40'ncı kilometresinde Kompen PVC fabrikası önüne kurumunuz tarafından yapılan dönel kavşağın Ladik Mahallesi'ne girişi sağlayan Mehmet Bozburun Caddesi ve Büyükzengi mahalle yoluna bağlantısı bulunmaktadır. Yani dönel kavşak 4 yolun birleştiği noktadan yaklaşık 100 metre ilerdedir. Bölge halkı dönel kavşağı kullanarak Ladik Mahallesi'ne giriş yapmak istediğinde 100 metre kadar ters şeritten ilerlemektedir. Dönel kavşağın güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için Kompen PVC fabrikası içinden bir yan yol yapılarak Mehmet Bozburun caddesine bağlanmasını ve dönel kavşağı Büyükzengi Mahalle yoluna bağlayacak tali bir yol yapılmasını talep ediyoruz.

Yine 2004 yılı içerisinde Konya-Afyon karayolunun 36'ncı kilometresinde Hac Pınarı mevkiine kurumunuz tarafından yapılan dönel kavşağın Ladik Mahallesi'nde girişi sağlayan yola bağlantısı bulunmamaktadır. Bölge halkı dönel kavşak kullanarak Ladik Mahallesi'nde giriş yapmak istediğinde 140 metre ters şeritten ilerlemektedir. Dönel kavşağın güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için dönel kavşağı Ladik Mahalle yoluna bağlayacak tali bir yol yapılmasını talep ediyoruz. Yapılan tespitlerimizin incelenmesi ve olası büyük kazaların önlenmesi amacıyla önerilerimizi dikkate almanızı ve yapılacak çalışmaların bilgi edinme kanunu kapsamında derneğimize bildirilmesini arz ederiz."