Ladik AGD damga vurdu

Ladik AGD damga vurdu
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, 2017 yaz etkinliklerini tamamladı. Verimli geçen yaz etkinlikleri Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri Şöleni ile son buldu. Yapılan Yarışmalar neticesinde...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, 2017 yaz etkinliklerini tamamladı. Verimli geçen yaz etkinlikleri Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda gerçekleştirilen Yaz Etkinlikleri Şöleni ile son buldu. Yapılan Yarışmalar neticesinde AGD Ladik Yazet öğrencilerinden 3 kişi dereceye girdi. Kur'an-ı Kerim Okuma yarışmasında Enes Koca birinci, Yusuf Kehya ikinci oldu. Ezan Okuma Yarışmasında ise Osman Nuri Poyraz birinci oldu.

Faaliyetlerimiz devam edecek

Anadolu Gençlik Derneği Yaz Etkinliklerine çocuklarını gönderen ailelere teşekkür eden AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, yaz aylarını çocukların AGD ile dolu dolu geçirdiğini söyledi. Parlak, "Çocuklarını bizlere emanet eden ailelerde Allah razı olsun. Yaz aylarında çocuklarımızın AGD'nin etkinliklerine katılmaları onlar için büyük bir avantaj oldu. Çocuklarımız hem dini ilimleri öğrendiler, hem de çeşitli aktivitelere katılım gösterdiler. Böylece Kuran-ı Kerim bilmeyenler Kuran-ı Kerimi öğrendi, dini bilgilerini pekiştirdi kısaca dini ilimler kapsamında eksikliklerini giderdiler. Sosyal aktivitelerin de olduğu çok güzel bir yaz etkinliğini daha tamamlamış olduk. Şuan çadır kamplarımız devam ediyor. Bazı öğrencilerimiz çadır kamplarımıza gidiyor. Sene içerisinde ise yine faaliyetlerimiz devam edecek. Çocuklarımız okulların açılması ile okuma salonlarımıza başlayacak. Okuma salonlarımızda hem okul derslerine çalışacaklar hem de kitap okuyacaklar." dedi.

Hayırlı nesiller yetiştirmeliyiz

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Parlak, şöyle konuştu: "Hayırlı nesilleri yetiştirmeyi her zaman olduğu gibi bugün de hedefliyoruz. Ümmetin bizlere ve bu nesle ihtiyacı var. Biz bu doğrultuda yıllarca çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda bizlere çocuklarını emanet eden ailelere, çocuklarımızın eğitiminde büyük çaba gösteren hocalarımıza ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza teşekkür ediyoruz."

Program yaz etkinliklerine katılan çocukların ilah okuması ile devam etti. Esma-Ül Hüsna öğrenciler tarafından okundu. Daha sonra Meram yaz etkinlikleri öğrencileri 40 hadisi okudu. Programda yaz etkinlikleri ile ilgili sinevizyon gösterileri de izletildi. Ayrıca çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Program duaların yapılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.