Kütüphane üye sayısı üçe katladı

Kütüphane üye sayısı üçe katladı
Sarayönü Halk Kütüphanesi'ne 2018 yılında ilgi arttı. İlçede üç okulun merkezinde hizmet veren Halk Kütüphanesi'nin üye sayısı üçe katlarken, bu durum yeni nesil adına sevindirdi. Okuma alışkanlığı yok denecek kadar az...

Sarayönü Halk Kütüphanesi'ne 2018 yılında ilgi arttı. İlçede üç okulun merkezinde hizmet veren Halk Kütüphanesi'nin üye sayısı üçe katlarken, bu durum yeni nesil adına sevindirdi. Okuma alışkanlığı yok denecek kadar az olan toplumumuzda kütüphane üyelerinin ve yararlananların çoğu öğrenciler olarak göze çarpıyor.

Bir dönem 7 binlere kadar düşen kütüphaneden yararlanan kişi sayısı geride bıraktığımız yıllar içerisinde istikrarlı şekilde arttı. 2018 yılına kadar kütüphaneden yarar kişi sayısında hatırı sayılır bir yükselme yaşandı. Geçtiğimiz yıl içerisinde yaklaşık 25 bin kişi kütüphaneden yararlandı. Okumaya yönelik "tüm kitaplar benim" projesinin hayata geçirilmesi ile üye sayısı da üçe katladı.

2017 yılında üye sayısı 1721 olan kütüphanede, bu yıl üye sayısı daha yükselerek 3 bin 604'e ulaştı. Bununla birlikte kitap sayısında da hatırı sayılır bir yükselme yaşandı. 2017 yılında 17 bin 833 kitabı bulunan kütüphaneye 505 kitap daha geldi. Yeni gelen kitaplarla birlikte kitap sayısı 18 bin 338'e yükseldi. Ödünç materyal alma sayısında da büyük bir artış meydana geldi. 2018 yılında 8 bin 90 kez ödünç materyal verilirken, 2018'de bu rakam 11 bin 364'e yükseldi.

"Projemiz sonuç verdi"

Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklamada, Kaymakamlık önderliğinde başlatılan "Tüm Kitaplar Benim" projesinin sonuçlarını vermeye başladığını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Demirbaş, "Tüm Kitaplar Benim projesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin ilçe kütüphanesine üye olarak kütüphanenin tüm imkanlarından faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Proje kütüphanelere olan ilgiyi arttırarak öğrencilerimizin kitap sevgisine katkı sağlamak amacı ile başlatılmıştır. Öğrencilerimizin zengin içerikli ilçe kütüphanesine üye olarak istedikleri kitaba hızlı ve kolay şekilde ulaşmaları hedeflenmektedir. İlçe merkezi dışında kalan okullarımızdaki öğrencilerimizin de kütüphane hizmetlerinden faydalanmaları sağlanacaktır." dedi.

2018 yılı içerisinde kütüphaneden 4 bin 750 yetişkin bayan yararlanırken, erkekler 3 bin 376 kez kütüphaneye başvurdu. Öğrencilerde de durum değişmedi. Kütüphaneden 10 bin 301 kız öğrenci yararlandı. Erkek öğrenciler ise 6 bin 272 kez kütüphaneye başvurdu.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA