Kütüphane mezbelelikten kurtuldu

Kütüphane mezbelelikten kurtuldu
Sarayönü'nde uzun süredir atıl şekilde kaderini bekleyen eski kütüphane binası mezbelelikten kurtuldu.Kütüphane binasının merkeze taşınmasından sonra sahipsiz kalan bina, başta alkol ve uyuşturucu kullanımı olmak üzere birçok...

Sarayönü'nde uzun süredir atıl şekilde kaderini bekleyen eski kütüphane binası mezbelelikten kurtuldu.

Kütüphane binasının merkeze taşınmasından sonra sahipsiz kalan bina, başta alkol ve uyuşturucu kullanımı olmak üzere birçok kötü amaç için kullanılıyordu. Vatandaşların her seferinde şikayetlerine konu olan bina nihayet mezbelelikten kurtuldu. Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan binayı devralan Sarayönü Belediyesi, tekrar kullanıma kazandırdı. Belediye binasının yıkılmasının ardından, belediye bünyesinde bulunan Sarayönü İtfaiye Merkezi'ne eki kütüphane binası tahsis edildi.

Tahsisin ardından itfaiye merkezi eski kütüphane binasına taşınırken, binada bakım onarım ve tadilat çalışmaları başlatıldı. Yeniden kullanılabilir duruma getirilen bina, uzun süre itfaiye merkezi olarak hizmet verecek. Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arkasında bulunan binaya yeni itfaiye merkezi yapılıncaya kadar eski kütüphane binasında hizmet verecek olan İtfaiye merkezi, daha sonra kendi binasına taşınacak.

Eski kütüphane binasının ilerleyen dönemlerde çeşitli projeler için aktif olarak kullanılacağı öğrenildi.