Kuşçular Canabay'la devam dedi

Kuşçular Canabay'la devam dedi
Sarayönü'nü Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma, Eğitim Gönüllüleri ve Ornitoloji (Kuş Bilimi) Derneği, 5. olağan genel kurulunu yaptı. Dört dönemdir dernek başkanlığını yürüten Bahattin Canabay, 5. dönemde yeniden seçilerek...

Sarayönü'nü Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma, Eğitim Gönüllüleri ve Ornitoloji (Kuş Bilimi) Derneği, 5. olağan genel kurulunu yaptı. Dört dönemdir dernek başkanlığını yürüten Bahattin Canabay, 5. dönemde yeniden seçilerek güven tazeledi.

Sarayönü'nü Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma, Eğitim Gönüllüleri ve Ornitoloji (Kuş Bilimi) Derneği, 5. olağan genel kurulunu, hafta sonu gerçekleştirildi. Dernek binasında yapılan genel kurul yeterli çoğunluğun sağlanması ile başladı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Bahattin Canabay, "ilçemize hizmet etmekten zevk alıyoruz. İnsanları bir araya toplayarak dayanışma ve birlikte harekettin çok önemli olduğunu biliyoruz. İlçemizdeki sosyal ve ekonomik hayata elimizden geldiğince katkı sağlamak için mücadele ediyoruz. İnsanlarımızın bu tür derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Bunlar ilçenin kalkınmasında çok önemli." dedi. Canabay, katılımcılara teşekkür ederek, salonu saygı duruşu ve istiklal marşına davet etti.

İstiklal Marşı'nın ardından yoklama ve divan teşekkülü gerçekleştirilirken, divana Nuri Karatürk, Eyüp Çetin ve Faruk Boylu seçildi. Divan teşekkülünden sonra hazırlanan raporlar okundu. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Denetim kurulu faaliyet ve mali raporları ise denetim kurulu üyesi tarafından okundu. Raporların okunmasının ardından oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir sonraki maddesinde yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi. Tek listenin yer aldığı genel kurulda Yönetim Kuruluna, Başkan Bahattin Canabay, Halil İbrahim Turan, Hayri Solak, Ahmet Turan, Reşit Duran, Ali Rıza Yorulmaz, Nizamettin Solak seçildi. Denetim kuruluna ise Başkan olarak Mehmet Karlı, İbrahim Geçit ve İbrahim Batır seçildi. 5. olağan genel kurul, dilek ve temennilerin görüşülmesi ile tamamlandı.

Dilek ve temenniler bölümünde aidatını ödemeyen üyelerin durumu görüşüldü. Kapanış konuşmasında Divan Başkanı Nuri Karatürk, hoşgörü ve uyum içerisinde her görüş ve düşünceden insanın yer aldığı dernek bünyesinde, her türlü zenginliğin var olduğunu vurguladı. Karatürk ayrıca, vatandaşların dernekler konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini de kaydetti.