Kurşunlu'da “Üç Kuşak Okuyoruz” projesi

Kurşunlu'da “Üç Kuşak Okuyoruz” projesi
Sarayönü Kurşunlu İlkokulu bünyesinde başlatılan “Üç Kuşak Okuyoruz” projesinin kapsamında veliler arasında ödüllü okuma yarışması düzenlendi.Kurşunlu İlkokulu öğrencilerin ve velilerin okuma alışkanlığını arttırmak,...

Sarayönü Kurşunlu İlkokulu bünyesinde başlatılan “Üç Kuşak Okuyoruz” projesinin kapsamında veliler arasında ödüllü okuma yarışması düzenlendi.

Kurşunlu İlkokulu öğrencilerin ve velilerin okuma alışkanlığını arttırmak, aile bireylerinin internet ve sosyal medya bağımlılığının önüne geçmek ve aileyi bir ortamda buluşturarak aile içi paylaşımı ve iletişimi arttırmak amacıyla veliler arasında okuma yarışması düzenledi. Belirlenen kitapları okuyan veliler, sınava tabi tutuldu.

Sınavda dereceye giren velilerin ödül töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Sınavda birinci olan veliye çeyrek altın, ikinciye gram altın, üçüncüye de elektrik süpürgesi hediye edildi. Tüm katılımcılara da günün anısına hediyeler verildi.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Halil Cülü, yaptığı açıklamada, "Bizler bu projenin bir ayağı ile öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmeyi, onların kelime dağarcığını zenginleştirmeyi, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisi ve ufuk kazandırmayı, öğrencilerin milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlılığını artırmak; değerler eğitimi kapsamında sevgi, hoşgörü, kardeşlik, doğruluk, dürüstlük ve erdemlilik duygularını pekiştirmeyi, vatana millete hizmetin öncelikle kendini iyi yetiştirmekle başladığı anlayışını benimsetmeyi amaçlıyoruz." dedi.

"Yaşam boyu öğrenmeliyiz"

Her yaştan insanın yaşam boyunca öğrenmeye devam etmesi gerektiğini kaydeden Halil Cülü, "Yaşam boyu kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızla ailelerinin ortak zaman geçirmelerini, tüm bireylerde internet ve sosyal medya bağımlılığının önüne geçmeyi, aile bireyleri arasındaki kuşak çatışmalarını en aza indirmeyi ve bireyler arasındaki iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Karanlığa mum yakmalıyız"

Halil Cülü açıklamasının son bölümünde şöyle konuştu: "Projenin tüm katılımcıları olarak bizler okumamaktan ve az okumaktan yakınmak yerine bu sorunun çözümüne bizim katkımız ne olur düşüncesindeyiz. Yani karanlığa kızmak yerine bir mum da sen yak düsturunu benimsiyoruz. Projemizin öğrencilerimize ve velilerimize yönelik diğer etkinliklerini de bu eğitim öğretim yılı içerisinde Allah’ın izniyle tamamlayacağız. Kitap okuma etkinliğimize katılmada hassasiyet gösteren tüm velilerimize ve projenin hazırlanması ve uygulanması sırasında emeğini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

Etiketler :