Kurşunlu’da bin ağaç dikildi

Kurşunlu’da bin ağaç dikildi
Sarayönü’nün Kurşunlu mahallesinde gerçekleştirilen geleceğe nefes olsun etkinliği ile yeşil alanlara katkı sunması için fidan dikimi gerçekleştirildi.Ankara Çevre Koruma Dergisi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerle...

Sarayönü’nün Kurşunlu mahallesinde gerçekleştirilen geleceğe nefes olsun etkinliği ile yeşil alanlara katkı sunması için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ankara Çevre Koruma Dergisi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerle mahalleye toplamda bin fidan dikildi. Dikilen fidanların iyi korunması durumunda yakın gelecekte Kurşunlu mahallesinin doğa güzelliğine büyük bir katkı sunacağı tahmin ediliyor.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik’in organizesinde, Kurşunlu mahallesinde geniş çaplı bir ağaçlandıra çalışması başlatıldı. Geleceğe nefes olsun sloganı ile yürütülen faaliyetler çerçevesinde geçtiğimiz yıl 2 bin 500 fidan toprakla buluşturulmuştu. Bu yıl bin ağaç daha dikildi.

Anıt ağaç mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikle fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik, yaptığı açıklamada mahalle halkının da katılımıyla bin fidanında dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Kurşunlu mahallesinin doğal güzellikleri ve yeşil dokusuyla ön plana çıkan bir mahalle olduğunu kaydeden Çelik, “Mahallemizin doğal güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla daha yeşil bir Kurşunlu için bu çalışmayı başlattık. Toplamda bin fidanımız toprakla buluştu. Hedefimiz bu sayıyı daha da üst seviyelere çıkarmak. Bizim bugün diktiğimiz fidanlar ve sağlayacağı olumlu etkiler gelecek nesillerimize miras kalacak. Bu çalışmaya destek veren ve emeğini esirgemeyen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.