Kurşunlu TOKİ inşaatı başladı

Kurşunlu TOKİ inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Kurşunlu mahallesine yapılacak olan 79 konutun inşaat çalışmaları başladı. İhalenin tamamlanarak yer tesliminin yapılmasının ardından hafriyat çalışmalarına...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'nün Kurşunlu mahallesine yapılacak olan 79 konutun inşaat çalışmaları başladı. İhalenin tamamlanarak yer tesliminin yapılmasının ardından hafriyat çalışmalarına start verildi. Konutların ihaleyi kazanan Setre Yapı Malzemeleri İnş. Boya Taah. Ltd. Şti. tarafından bir yıl içerisinde inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

Kurşunlu mahallesinde inşa edilecek TOKİ konutlarının inşaat süreci başladı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 79 konut ve ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi Setre Yapı Malzemeleri İnş. Boya Taah. Ltd. Şti tarafından inşa edilecek. Yükseklikleri zemin üzeri 3 kat olan projedeki konutların 47'si 2+1, 32'si ise 3+1 planında inşa edilecek. Mahalle girişine yapılacak TOKİ konutlarının hafriyat çalışmaları başladı. Hafriyat çalışmalarının yanı sıra önümüzdeki günlerde temeller atılmaya başlanacak. Sözleşmede Eylül 2019 olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların sözleşme süresinden önce teslim edilmeye çalışılacağı öğrenildi. Toplam 5 bloktan oluşan projenin tamamlanması, hak sahibi vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

"Mahallemize değer katacak"

Projenin Kurşun mahallesine değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, "Bu projede geleneksel konutlarda yer alan mimari cephe anlayışı modernize edilerek yansıtıldı. Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar ve söveler kullanılarak farklılık yaratılmaya çalışıldı.

Yatay ve yöresel mimari konseptli projede, yerleşim alanı dükkânları, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda Kurşunlu'ya değer katacak yeni bir yaşam alanına olacak." dedi.