Kurbanlık satışları başladı

Kurbanlık satışları başladı
Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Haliyle vatandaşları da şimdiden hayvan bulma telaşı sardı. Kurbanlık satışı yapan besi çiftliklerini ziyaret etmeye başlayanlar, bütçelerine göre hayvan aramanın derdinde.Kurban...

Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Haliyle vatandaşları da şimdiden hayvan bulma telaşı sardı. Kurbanlık satışı yapan besi çiftliklerini ziyaret etmeye başlayanlar, bütçelerine göre hayvan aramanın derdinde.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurbanlıklarda gerek pazarlarda gerekse besilerdeki satış yerlerini aldı. Günler öncesinden kurbanlık telaşına düşenler, şimdiden besi çiftliklerin kapısını çalmış durumda.

Besiciler, kurbanlık alımında erken davrananların her zaman kazançlı çıkacağını belirtiyor. Geçtiğimiz yıla göre girdilerden dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında bir artışın söz konusu olduğunu belirten besiciler "Büyükbaş hayvanların fiyatı 4 bin 500 ile 12 bin lira arasında değişiyor. Girdi maliyetleri nedeniyle geçen seneye oranla yüzde 10-15 oranında bir artış söz konusudur" dedi.