Kurban kurallarına uymayanlara ceza

Kurban kurallarına uymayanlara ceza
21 Ağustos 2018 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak, dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun bir şekilde kurban kesimlerinin yapılması için alınan kararları açıkladı.Sarayönü...

21 Ağustos 2018 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu toplanarak, dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun bir şekilde kurban kesimlerinin yapılması için alınan kararları açıkladı.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır başkanlığında toplanan komisyon, mevsim itibariyle, kesim yerlerinin üstlerinin kapalı olması, kurban kesim yerlerinde çocukların bulunmaması, çevre temizliği ve hijyene uyulması konularını görüştü.

Komisyonun aldığı karar uyarınca, bayram boyuna, caddelere, sokaklara, meydanlara, parklara kurban atıkları atılmayacak. Park, bahçe, cadde, sokak ve bina önlerinde kesim yapanların ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 TL, Kurban kesim yerlerinde gerekli yasalara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa verilen tesislere 58 Bin 351 TL, konutlarda ise Bin 450 TL cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Kurbanlık hayvanlara kötü davranan, zalimce işlem yapan, aç susuz bırakan, aşırı sıcağa ve soğu maruz bırakanlara 625 TL ceza uygulanacak.

Kurban alım satımları Sarayönü Belediyesi'nin belirlediği Konar yolu üzerinde bulunan hayvan pazarında gerçekleştirilecek. Kurban kesimleri ise Ladik mahallesinde bulunan Yılet Et Entegre tesisinde yapılacak.