Küçük Alioğlu Camii'ne minare yapıldı

Küçük Alioğlu Camii'ne minare yapıldı
Sarayönü'nün tarihi eser niteliği taşıyan yapılarından olan Küçük Alioğlu Camii'ne minare yapıldı. Osmanlı'nın son dönemlerinde yapılan camiinin minaresi bulunmuyordu.Sarayönü Küçük Alioğlu Camii Mütevelli Heyet Başkanı...

Sarayönü'nün tarihi eser niteliği taşıyan yapılarından olan Küçük Alioğlu Camii'ne minare yapıldı. Osmanlı'nın son dönemlerinde yapılan camiinin minaresi bulunmuyordu.

Sarayönü Küçük Alioğlu Camii Mütevelli Heyet Başkanı Ramazan Yorulmaz, yaptığı açıklamada, "1822 yılında yapılan camiimizin minaresi yoktu. Osmanlı döneminden kalan bu camiimize bir minare yaptırma arzusundaydık. Küçüklüğümüzden beri camimize bir minare yaptırmayı hayal ediyorduk. Bu hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Gönül isterdi ki çift şerefeli görkemli bir minare yaptıralım ama yine de tek şerefeli güzel görünümlü bir minare yaptırdık. Minaremiz camiimize ayrı bir güzellik kattı. Burada yardımseverlerimiz oldukça sağduyulu ve hoşgörülü olarak çaba sarf ettiler. Allah onlardan razı olsun. Şimdi hedefimizde camiimize iyi bir şadırvan yaptırmak var. Minaremiz 32 bin liraya mal oldu. Yaklaşık 13 bin liralık borcu kaldı. Bu noktada hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Camiimize emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen tüm cemaatimize ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.