Koyun sürüsüne yıldırım düştü

Koyun sürüsüne yıldırım düştü
Sarayönü'ne bağlı Çeşmelisebil mahallesinde koyun sürüsünün üzerine yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda koyun telef olurken, sürünün iki çobanı hafif şekilde yaralandı.Çeşmelisebil mahallesinde yaklaşık 200 hayvanlık...

Sarayönü'ne bağlı Çeşmelisebil mahallesinde koyun sürüsünün üzerine yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda koyun telef olurken, sürünün iki çobanı hafif şekilde yaralandı.

Çeşmelisebil mahallesinde yaklaşık 200 hayvanlık bir küçükbaş sürüsünün otladığı esnada, sürünün üzerine yıldırım düştü. Sayıağıllar mevkiinde meydana gelen olayda Hüseyin Avni Şeflek, Ahmet Şeflek, Muammer Şeflek ve Mustafa İlmez'e ait küçükbaş hayvanların bulunduğu sürüyü, Afgan uyruklu çobanlar Feyzullah Abdurrahman ve Gulun Muhammed otlatıyordu. Bu esnafa düşen yıldırım 82 adet koyunun telef olmasına neden oldu. Sürüde bulunan 120 koyun ise kayboldu. Hafif şekilde yaralanan Afgan uyruklu çobanlar Feyzullah Abdurrahman ve Gulun Muhammed, Sarayönü Devlet Hastanesi kaldırıldı. Oradan da Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen çobanların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.