Koruyucu tarım derneği kuruldu

Koruyucu tarım derneği kuruldu
Sarayönü'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Müdürü Mehmet Karlı ve Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça önderliğinde Koruyucu Tarım Derneği kuruldu. Koruyucu Tarım Derneği'nin kuruluş genel kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde...

Sarayönü'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Müdürü Mehmet Karlı ve Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça önderliğinde Koruyucu Tarım Derneği kuruldu. Koruyucu Tarım Derneği'nin kuruluş genel kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirildi. Sarayönü Ziraat Odası'nda düzenlenen genel kurulda yönetim ve denetim kurulları belirlendi.

Genel kurulun açılış konuşmasını Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça gerçekleştirdi. Karça yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar sürekli olarak anıza ekim ve koruyucu tarımı çiftçilerimize anlatmaya çalıştık. Kimi bunun faydasını görerek anladı, kimi faydasını anlayamadı. Gerçekleştirdiğimiz son çalıştayda koruyucu tarımın faydasını kanıtladık. Bunları çiftçilerimize göstereceğiz. Çiftçilerim görünce gereğini yapacaktır. FAO bu iş için gerekli yardımları yapıyor. Bunlardan faydalanacağız" dedi.

Yapılan yönetim ve denetim kurulu seçiminde kurucu başkan olarak Mehmet Karlı belirlendi. Yönetim ise Mahpeyker Feryal Karça, Mehmet Turan, Yakup Işıldak ve Osman Büyüktokatlı'dan oluştu. Denetim kurulunda ise Ömer Fatih Karça, Ramazan Özşahin ve Mehmet Ülker yer aldı.

Genel kurul toplantısının ardından Koruyucu Tarım Derneği'nin başkanı olan Mehmet Karlı, yaptığı açıklamada, "Derneğimiz, Türkiye'de Uluslararası Avrupa Birliği Koruyucu Tarım Derneği'ne üye olan tek dernek olarak kurulmuştur. Başka şube açılması mümkün değildir. Sarayönü gibi küçük bir yerden bu derneğin idaresini yürütüp büyük işler yapacağımıza inanıyoruz. Bundan sonraki amacımız Türkiye'ye yayılmak. Çiftçilerimizi yeni bir tarımsal sistemle tanıştırmak, aynı zamanda en son bilgiye erişimi de gerektirir. Koruyucu tarıma ilişkin Türkiye'deki bilgi seviyesini iyileştirmek için derneğimizi kurduk. 1999 yılından beri Avrupa'da var olan ve Brüksel'de bulunan Karuyucu Tarım Federasyonu'na üyelik yazısı sunduk. Bu şekilde yapılan genel kurulda dernek üyeliğine kabul edildik." dedi.

Etiketler :