Korumadan çıkmak isteyenlere izin

Korumadan çıkmak isteyenlere izin
Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın koruma hizmetinden çıkmak isteyen çiftçilere çıkış izni verildi. 31 Ocak tarihine kadar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na dilekçesiyle şahsen başvuran çiftçiler...

Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın koruma hizmetinden çıkmak isteyen çiftçilere çıkış izni verildi. 31 Ocak tarihine kadar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na dilekçesiyle şahsen başvuran çiftçiler koruma hizmetinden çıkabilecek. Çiftçi malları koruma hizmetlerinden faydalanmak istemeyen işletmelerin 2020 yılı ve sonraki yıllarda bütçesi öncesi ve bütçe kesinleşme dönemine kadar Çiftçi Malları Koruma başkanlığına yazılı müracaat etmeleri gerekiyor. Korumadan çıkan çiftçilerin, geçmiş yıllara ait tahakkuk etmiş borçları tahsil edilmeye devam edecek.

Sarayönü’nde birçok çiftçinin, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın koruma hizmetinden çıkmak için verdiği dilekçeler hakkında karar verildi.

Çiftçi Malları Koruma Murakebe Heyeti Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay Başkanlığı’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Sarayönü Kaymakamlığına, çiftçi malları koruma hizmetlerinden faydalanmak istemeyenlerin verdiği dilekçelerin durumu görüşüldü.

Çiftçilerin koruma hizmeti istemedikleri ve kendi korumalarını kendileri sağlayacakları şeklinde yoğun bir müracaatı olması sebebiyle çiftçilerin hangi koruma tedbirleri aldıklarına bakılmaksızın 2020 yılı ve sonrasında koruma hizmetlerinden çıkabilecek. Koruma hizmeti almak istemeyen işletmelerden koruma ücreti alınmayacak. Bu işletmelere koruma sandığından herhangi bir tazminat da ödenmeyecek.

Çiftçi malları koruma hizmetlerinden faydalanmak istemeyen işletmelerin 2020 yılı ve sonraki yıllarda bütçesi öncesi ve bütçe kesinleşme dönemine kadar Çiftçi Malları Koruma başkanlığına yazılı müracaat etmeleri gerekiyor. Bütçe kesinleştikten sonra, müracaat etmeyen çiftçiler koruma ücretlerini ödemeye devam edecek. Korumadan çıkan çiftçilerin, geçmiş yıllara ait tahakkuk etmiş borçları tahsil edilmeye devam edecek.

Mahallelerde koruma hizmeti almak istemeyen çiftçi sayısının çok olması veya o mahallede toplanacak koruma ücretleri bekçi tutulması durumunda bekçi ücretini karşılayabilecek düzeyde olup olmamasına göre o mahallerde bekçi tutulup tutulmayacağına karar vererek koruma isteyen işletmelerden koruma ücreti talep edilecek ve bu işletmelere koruma sandığından tazminat ödenebilecek.