Koronavirüs Türkiye'nin etrafını sardı!

Koronavirüs Türkiye'nin etrafını sardı!
Yunanistan, İran, Ermenistan, Irak ve Gürcistan'ın ardından Türkiye'ye bir diğer komşu ülke Bulgaristan'da da ilk koronavirüs vakaları açıklandı.Bulgaristan sağlık yetkilileri ülkede iki koronavirüs vakasının görüldüğünü...

Yunanistan, İran, Ermenistan, Irak ve Gürcistan'ın ardından Türkiye'ye bir diğer komşu ülke Bulgaristan'da da ilk koronavirüs vakaları açıklandı.

Bulgaristan sağlık yetkilileri ülkede iki koronavirüs vakasının görüldüğünü duyurdu. AFP'nin haberine göre salgına yakalananlardan biri 20'li yaşlarındaki bir erkek diğeri ise 70'li yaşlarında bir kadın. Bulgaristan Sağlık Bakanlığı'ndan Angel Kunchev, yeni tip koronavirüse yakalanan iki kişinin seyahat geçmişi olmadığını belirtti.

Ulusal Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi'nden Todor Kantardzhiev ise Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan hastalardan birinin ülkenin kuzeyindeki Pleven'de diğerinin ise Gabrovo'da yaşadığını söyledi.

Solunum şikayetinde bulunan 27 ve 75 yaşındaki hastaların birkaç gün önce hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bulgar yetkililer Kovid-19 şüphesiyle test yapılan 40 kişiden ikisinde hastalık belirtilerinin gözlendiğini, bu kişilerin de test sonuçları sonunda enfekte olduklarının kesinleştiğini bildirdi.