Koronavirüs herkese bulaşacak!

Koronavirüs herkese bulaşacak!
Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bu salgının vehameti henüz tam olarak anlaşılamadı” dedi.Vaka sayısının sürekli arttığı ve ciddi boyutlara ulaştığı Konya’da farklı bölümlerin...

Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bu salgının vehameti henüz tam olarak anlaşılamadı” dedi.

Vaka sayısının sürekli arttığı ve ciddi boyutlara ulaştığı Konya’da farklı bölümlerin doktorları da bir süredir, meslektaşlarının iş yükünü azaltmak adına Covid-19 bölümlerinde nöbet tutuyor. Göz doktorları ve ortopedi doktorlarına da nöbet yazılıyor. Konya’da göz doktoru olaraka görev yapan Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Hasta arttı ama Allah'a şükürler olsun ki hasta yatak sayımız yeterli. Sağlıkçılar, tepeden tırnağa, özveriyle görev başında Hastanelerin sevk ve idaresi, yoğunluğa rağmen mükemmel. Şehir sorumluları da gayrette ama toplu taşımaya, çayevi/kafe/lokantalara, toplu faaliyetlere dikkat” dedi.

 

BU VİRÜS HERKESE BULAŞACAK!

Geçtiğimiz hafta Covid nöbetininin çok yoğun geçtiğini ve 2 kişinin de Covid dolayısıyla hayatını kaybettiğini dile getiren Uysal, daha sonra şunları kaydetti: “Covid nöbetim, 2 kayıpla çok yoğun ve yorucu geçti. Allah, hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Hâlâ ‘virüs yok’ diyen, ‘bana bir şey olmaz’ diyenler varsa şahidiz. Gerçekten bir şey oluyor. Hem de defter kapatan bir şey. İşi/hayatı durdurmayın ama lütfen maskeye, mesafeye, temizliğe, pisboğaz olmamaya dikkat edin. Bu virüs herkese bulaşacak. Vücudumuza ilk giren virüs sayısını az tutabilirsek, vücudun savaşı kazanma ihtimalini artırmış oluruz.”