Korona aşısı bulundu! Virüse karşı yüzde 90 etkili

Korona aşısı bulundu! Virüse karşı yüzde 90 etkili
Koronavirüs aşısını bulmak için dünya genelinde bilim adamları çalışmalar yürütüyor. ABD merkezli Pfizer koronavirüse karşı yüzde 90 etki gösteren aşı geliştirdi.Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Yeni tip Koronavirüs ( KOVİD-19)...

Koronavirüs aşısını bulmak için dünya genelinde bilim adamları çalışmalar yürütüyor. ABD merkezli Pfizer koronavirüse karşı yüzde 90 etki gösteren aşı geliştirdi.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Yeni tip Koronavirüs ( KOVİD-19) virüsü bir kaç ay içerisinde dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye'de Mart ayından itibaren etkisini gösteren virüse karşı bütün dünya aşı geliştirmek için çaba sarf ediyor. Bu noktada önemli bir gelişme ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer şirketi aşı çalışmalarında yüzde 90 başarı elde ettiklerini duyurdu. 

YÜZDE 90 BAŞARILI

Almanya merkezli BioNTech ile ortak çalışma yürüten Pfizer tarafından yapılan açıklamada, geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili ilk testlerin sonuçlarının geldiği ve onbinlerce gönüllü üzerinde yapılan denemeler sonucunda aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda hastalığı engellediği duyuruldu.

HİSSE DEĞERLERİ ARTTI

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında en büyük adım olarak lanse edilen bu gelişme ile birlikte Pfizer’ın hisseleri yüzde 7 artarken BioNTech’in hisseleri ise yüzde 11 arttı.

Aşı haberinin ardından petrol fiyatları yüzde 8’lik bir artış gösterirken, havacılık şirketlerinin borsada işlem gören hisse senetleri de sert bir şekilde yükseldi.

office 2019