Korkmaz’dan “KADES” açıklaması

Korkmaz’dan “KADES” açıklaması
Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında açıklamada bulundu.Son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının...

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında açıklamada bulundu.

Son yıllarda giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından KADES uygulaması geliştirildiğini kaydeden Korkmaz, “Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz başta olmak üzere pek çok saldırıyı engellemek amacıyla kurulan milli bir uygulama özelliğini taşıyor.

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, Google Play ve Apple Store mağazalarından indirebileceği “Kadın Destek Uygulaması (KADES)” ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru oldukları anlarda acil durumlar cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabiliyor” dedi

KADES uygulamasıyla kadınların olası bir olumsuz durumunda her zaman yanlarında olduklarını belirten Korkmaz; “Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan KADES’e ulaşabiliyorlar. Bu sayede adres ve isim bildirmek zorunda da kalınmayacak” şeklinde konuştu.

En kısa sürede polisler geliyor

Korkmaz, KADES uygulamasından gerçek mağdurların yararlanabilmesi için asılsız ihbarda bulunulmaması konusunda uyarıda bulunarak; “Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’ndeki KADES uygulamasından gelecek çağrılar için haftanın yedi günü yirmi dört saati tetikte olan görevli polisler, en kısa sürede çağrının geldiği adrese giderek müdahale ediyor” dedi.