KOP'tan Kız Meslek'e kütüphane

KOP'tan Kız Meslek'e kütüphane
Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, KOP Okuyor Projesi kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlanarak oluşturulan kütüphaneye kavuştu.KOP Bölgesinde yer alan Konya, Karaman, Aksaray,...

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, KOP Okuyor Projesi kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlanarak oluşturulan kütüphaneye kavuştu.

KOP Bölgesinde yer alan Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir ve Niğde illerinin bulunduğu altı ilden çeşitli kurum ve kuruluşların toplamda 683 projeyle katıldığı ve değerlendirme sonucu hibe desteği almaya hak kazanan yetmiş beş başarılı projenin içinde yer alan "Oku ki Hakk'ı Bulasın" Projesi ilçede ilk ve tek özelliği taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen açılış programına, Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve okul müdürleri katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan etkinlik, katılımcıların kütüphanedeki eserler hakkında bilgi alması ile devam etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen açılışta KOP Okuyor Projesi ile Necip Fazıl Kısakürek MTAL Müdürlüğü'nün logolarının bulunduğu yaş pasta kesilerek misafirlere ikram edildi.

Kütüphanenin açılışı ile ilgili açıklama yapan Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek MTAL Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Mısırlılar: "Okulumuz, ilçemiz okulları arasında Mesleki ve Teknik Lise olarak sadece kız öğrencilere hitap eden tek ortaöğretim kurumudur. Çocuk Gelişimi ve Bilişim Teknolojileri alanlarının bulunduğu okulumuzda, kütüphane ihtiyacı en önemli eksiklikti. Bu eksikliği gidermek için hem maddi bir kaynağa hem de öğrencilerimizin okuma alışkanlığını arttırmaya yönelik bir projeye ihtiyacımız vardı. Bunu da Kalkınma Bakanlığımızın "KOP Bölgesi'nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı (KOP Okuyor Projesi)"ile aştık. Tabii ki sadece kitap almak, masa, sandalye almakla iş bitmiyordu. Bu kitapların öğrencilerimiz tarafından okunması da gerekiyordu. Bunun için okul idaresi ve öğretmenlerimizle bir proje hazırladık. Böylece okulumuzun hem kütüphane eksiği giderilecek hem de öğrencilerimizin okuma alışkanlığının arttırılması sağlanacaktı. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize diyerek yola çıktık. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan "Oku" ayetinden yola çıkıp "Oku ki Hakk'ı Bulasın" adlı proje ile başvuruda bulunduk. Toplam maliyeti 18 bin 440 lira olan ve süresi sekiz ayı kapsayan projemiz de bu başarılı yetmiş beş projenin arasına girerek Kalkınma Bakanlığımızın Olur'u ile hibe almaya hak kazanmıştır." dedi.

Mısırlılar konuşmasının devamında, "Kütüphanemizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan göreve geldiği ilk günden itibaren okumayı teşvik eden projelerle adından söz ettiren başta İlçe Kaymakamımız Tarık Bahadır olmak üzere, eğitim ve öğretimdeki problemlerin çözüldüğü takdirde diğer problemlerin kendiliğinden çözüleceğine inanan Sarayönü Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a, her zaman eğitim ve eğitimcinin yanında olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Şişman'a, projenin gerçekleştirilmesinde Okul Müdürümüz Hasan Alaşahin ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Tuba Türker olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Açılışın sonunda misafirlere KOP Okuyor Projesi ile Necip Fazıl Kısakürek MTAL Müdürlüğü logosunun bulunduğu duvar saati, öğrencilere de yine aynı logoları taşıyan kulplu bardak hediye edildi.