Köpekler yine çoğaldı

Köpekler yine çoğaldı
Sarayönü’ne ilçe dışından getirilerek bırakıldığı tahmin edilen sokak köpeklerinin sayısı son günlerde yine arttı.Zabıta ekipleri tarafından dönem dönem gerçekleştirilen toplama çalışmalarıyla sayıları azaltılan...

Sarayönü’ne ilçe dışından getirilerek bırakıldığı tahmin edilen sokak köpeklerinin sayısı son günlerde yine arttı.

Zabıta ekipleri tarafından dönem dönem gerçekleştirilen toplama çalışmalarıyla sayıları azaltılan sokak köpeklerine son haftalarda yeniden çoğalması vatandaşları tedirgin ediyor. İlçe merkezinde sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler sabah saatlerinde okula giden çocukları ve işe giden vatandaşları korkutuyor.

İlçe merkezinde tek başına veya sürüler halinde gezen sokak köpekleri vatandaşta tedirginlik yaratıyor. Sokakları adeta mesken haline çeviren, yolda yürüyen insanlara saldıran başıboş köpeklerin belediye ekiplerince yine toplanmasını isteyen vatandaşlar, “Sarayönü’nde yollarda yürümekten korkar olduk. Sadece ara sokaklarda değil ilçenin her yeri başıboş sokak köpekleri ile doldu. Bizler büyük adamlar olarak sabah namazında camiye giderken karşımıza çıkan köpeklerden tedirgin oluyoruz. Çocuklarımız nasıl korunacak. Onlar küçücük yaşlarıyla okula korkarak bu başıboş köpeklerin aralarından geçip gidiyorlar. Allah göstermesin bir saldırı yaşandığında bunun sorumluluğunu kim üstlenecek. Nereden ve ne zaman çıkacağı belli olmayan sokak köpekleri için bir önlem alınmasını istiyoruz. Bu konuda yetkili kurum sanıyoruz belediye. Bir an önce belediyenin bu hayvanları toplatmasını ve gereğini yapmasını istiyoruz.” dedi.