Konya'ya mayıs ayında düşen yağış miktarı!

Konya'ya mayıs ayında düşen yağış miktarı!
Nisan ve Mayıs ayında gerçekleşen yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Konya merkez ve ilçelerde gerçekleşen yağışlar ile tarımsal açıdan bereketli bir yıl bekleniyor.Kar yağışının bol olduğu bir kış dönemi geçiren...

Nisan ve Mayıs ayında gerçekleşen yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. Konya merkez ve ilçelerde gerçekleşen yağışlar ile tarımsal açıdan bereketli bir yıl bekleniyor.

Kar yağışının bol olduğu bir kış dönemi geçiren Konya Ovası, bahar yağışlarında da bereketli dönem geçirdi. Konya'ya Mayıs ayında metrekareye 59,6 kilogram yağışın düştüğü belirlendi. Kent geneline düşen ortalama yağış miktarı ise geçen yılın aynı ayına göre artış gösterdi.

Bereketli bir kış dönemi geçiren Konya Ovası, mayıs ayında da bol yağış aldı. Konya'ya mayıs ayında düşen yağış miktarı belirlendi. Buna göre, kent geneline metrekareye ortalama 59,6 kilogram yağış düştü.

Konya'da 2016 Mayıs ayında 36 mm yağış yağarken bu rakam 2017 Mayıs ayında 59,6 mm oldu. Konya da geçtiğimiz ay en fazla yağışı 97,2 mm ile Yunak alırken, Yunak ı 88,6 mm ile Güneysınır, 80,1 mm ile Çeltik izledi.

Geçen yılın aynı ayda Konya geneline ortalama 36,0 kilogram yağış düşmüştü.