Konyaspor’a hoca dayanmıyor

Konyaspor’a hoca dayanmıyor
Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren İttifak Holding Konyaspor, son yıllarda ligi başladığı teknik direktör ile bitiremiyor. Konyaspor son 5 sezonda 8 ayrı teknik adamla çalışırken, bu isimler yerli teknik adamlardan...

Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren İttifak Holding Konyaspor, son yıllarda ligi başladığı teknik direktör ile bitiremiyor. Konyaspor son 5 sezonda 8 ayrı teknik adamla çalışırken, bu isimler yerli teknik adamlardan oluştu

Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, son yıllarda ligi başladığı teknik direktör ile bitiremiyor. Konyaspor son 5 sezonda 8 ayrı teknik adamla çalıştı. 2017-18 sezonundan itibaren sezona başladığı teknik adamla sonunu göremeyen yeşil-beyazlı temsilcimizde bu dönemde tüm hoca tercihleri yerli oldu. Aykut Kocaman sonrası 2017-18 sezonuna Mustafa Reşit Akçay ile başlayan yeşil-beyazlılarda 9. haftanın ardından Akçay’ın yerine Mehmet Özdilek takımın başına geçti. Özdilek ile de beklenen çıkış yakalanamayınca 25. hafta sonunda görev Sergen Yalçın’a verildi. Sergen Yalçın ile ligde kalma başarısı yakalansa da yeşil-beyazlılar bir sonraki sezon görev Rıza Çalımbay ile başladı.

Süper Lig’de 12. haftada Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden yeşil-beyazlılarda, Rıza Çalımbay ile de çeşitli nedenlerden dolayı yollar ayrıldı. Daha sonra takımın başına yeniden Aykut Kocaman getirildi. Geçmişte Konyaspor’un unutulmaz başarılara ulaşmasında büyük rol oynayan Kocaman, havaalanında coşkuya karşılandı. 2018-19 sezonunu Aykut Kocamanla 8. sırada bitiren yeşil-beyazlılar bir sonraki sezona da Kocaman ile başladı. Konyaspor’un yarasına Aykut Kocaman’da merhem olamadı. Kocaman, Denizlispor ile 0-0 berabere kalınan maçın ardından ayrılırken yerine bu kez ise Bülent Korkmaz getirildi.

Yeşil-beyazlılar genç çalıştırıcıyla ligde kalma hedefini tuttururken, 2020-21 sezonu başlamak üzereyken transferde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Korkmaz istifasını verdi. Yeni sezona İsmail Kartal’ın yönetiminde başlayan Konyaspor’da, uzun süren galibiyet hasretinin ardından, 22. haftada Beşiktaş mağlubiyeti sonrası, İsmail Kartal’ın görevine son verildi. Son olarak göreve genç teknik adam İlhan Palut getirildi.

Yeşil-beyazlılar sezonu 11. sırada 50 puanla tamamladı. 2017-18 sezonundan bugüne toplam 8 teknik direktör değiştiren Konyaspor, teknik direktör konusunda bir türlü istikrarı yakalayamadı.