Konyaspor unvanını koruyor

Konyaspor unvanını koruyor
Trabzonspor’u elinden kaçıran Konyaspor, ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Yeşil-beyazlılarda kaçan galibiyetin üzüntüsü yaşanırken, bu sezonki namağlup unvanının korunması ise teselli oldu.KONYASPOR’DA buruk...

Trabzonspor’u elinden kaçıran Konyaspor, ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Yeşil-beyazlılarda kaçan galibiyetin üzüntüsü yaşanırken, bu sezonki namağlup unvanının korunması ise teselli oldu.

KONYASPOR’DA buruk sevinç yaşanıyor. Hafta içi mesaisinde ligin güçlü ekibi Trabzonspor’u konuk eden ve rakibi karşısında sezonun en iyi futbolunu sergileyen yeşil-beyazlılar, kaçan galibiyetin üzüntüsünü yaşarken, namağlup unvanının korunması ile teselli oldu. Anadolu Kartalı geçtiğimiz sezonun son 4 maçı da göz önüne alındığında ligde toplamda 10 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. En son yenilgisini geçtiğimiz sezon 38. haftada Galatasaray deplasmanında 1-0’lık sonuçla alan yeşil-beyazlıların sonraki oynadığı 10 maçta bileği bükülmedi. Konyaspor, söz konusu 10 maçlık bu süreçte 5 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti.

Süper Lig’de son10 maçını kaybetmeyen Konyaspor, bu sezonun ilk 6 haftasında Sivasspor’u deplasmanda 1-0, iç sahada Başakşehir’i 2-1 ve Altay’ı 3-1 mağlup ederken, Adana Demirspor ile 1-1, Giresunspor ile 0-0 ve Trabzonspor’la 2-2 berabere kaldı. Konyaspor geçtiğimiz sezonun son 4 maçında ise Fatih Karagümrük’ü 5-1, Göztepe’yi 1-0 yenerken, Trabzonspor’la 1-1 ve Antalyaspor’la 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Süper Lig’de 4 maç daha mağlup olmazsa 2015-2016 sezonundaki 13 maç ile ligdeki yenilmezlik serisi rekorunu kıracak. Öte yandan Konyaspor, 2014-2015 sezonundan bu yana ligde oynadığı maçlarda en fazla şut attığı karşılaşmayı yaşadı. Trabzonspor'un 10 kişi kalması sonrasında Konyaspor, rakip kalede büyük bir baskı kurdu ve birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarıda 17 şut çeken Anadolu Kartalı, ikinci yarıda da 14 şut çekti. Toplamda rakip kaleye 31 şut gönderen temsilcimiz bu şutlarda 10 isabet sağladı.