Konyaspor ikide iki yaptı

Konyaspor ikide iki yaptı
Bu sezonun ilk iç saha maçında Başakşehir’i konuk eden ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatan Konyaspor, ikinci devrede Çekiçi ile Cikalleshi’nin attığı gollerle rakibini 2-1’lik skorla devirdi ve 2’de 2 yaptı. 1.5 yıl sonra...

Bu sezonun ilk iç saha maçında Başakşehir’i konuk eden ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatan Konyaspor, ikinci devrede Çekiçi ile Cikalleshi’nin attığı gollerle rakibini 2-1’lik skorla devirdi ve 2’de 2 yaptı. 1.5 yıl sonra taraftarına kavuşan yeşil-beyazlılar haftayı 6 puanla kapattı.

Konyaspor, bu sezon sahasında oynadığı ilk maçta ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir’i 1-0 geriden gelerek, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı. Yaklaşık 1.5 yıl sonra taraftarına kavuşan yeşil-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Çekiçi ve Cikalleshi kaydetti. Maç sonu taraftarıyla birlikte galibiyeti doyasıya kutlayan Anadolu Kartalı, sezona 2’de 2 ile girerek, müthiş bir başlangıca imza attı. Rakibi karşısında oyuna hükmeden Konyaspor, son vuruşlarda etkisiz kalırken konuk Başakşehir ise katı savunma anlayışıyla mücadele ettiği ve çok cılız ataklar geliştirebildiği maçta sonuca razı bir görüntü verdi. Konyaspor sezonun ilk haftasında Sivas deplasmanında kazanan kadroyu bozmadan çıktı.

Yeni transfer Michalak yedek soyunurken, Serdar ilk maçta olduğu gibi maçın ikinci yarısında şans buldu. Kravets, Aninic ve Musa ise hazır olmadığı için kadroda yer almadı. İlk dakikalardan itibaren golü düşünen bir oyun ortaya koyan yeşil-beyazlılar ilk devrede özellikle M’Poku ile gole yaklaştı. Konyaspor ceza sahasına ilk kez 42. dakikada girebilen Başakşehir ilk devrenin sonunda Ndayishimiye’nin attığı golle devreyi önde tamamladı. İkinci yarıya yine istekli başlayan taraf Konyaspor oldu. Sağlı sollu ataklarla hücum eden temsilcimiz aradığı golü ise 51. dakikada buldu. Skubic ile verkaca giren Endri Çekiçi ceza sahasına girer girmez sert vurdu ve fileleri havalandırdı. Golün ardından baskısını sürdüren Konyaspor 87’de Bytyqi’nin soldan ortasına Cikalleshi’nin kafa vuruşuyla bulduğu golle 2-1 öne geçti. Geride kalan dakikalarda hata yapmayan Anadolu Kartalı maçı 2-1 kazanarak, taraftarına 3 puan hediye etti.