Konyaspor dolu dizgin

Konyaspor dolu dizgin
Milli ara sonrası sahasında ligin yeni ekiplerinden Altay’ı konuk eden yeşil-beyazlılar, özellikle ilk yarıya yüksek tempoda oynanan maçtan 3 gollü galibiyetle ayrılarak puanını 10’a çıkarttı ve en iyi sezon başlangıcını...

Milli ara sonrası sahasında ligin yeni ekiplerinden Altay’ı konuk eden yeşil-beyazlılar, özellikle ilk yarıya yüksek tempoda oynanan maçtan 3 gollü galibiyetle ayrılarak puanını 10’a çıkarttı ve en iyi sezon başlangıcını geliştirmeye devam etti.

 

Konyaspor ligdeki iyi gidişini Altay karşısında da sürdürerek, taraftarların ve camianın yüzünü güldürmeye devam etti. Milli ara sonrası sahasında ligin yeni ekiplerinden Altay’ı konuk eden yeşil-beyazlılar, özellikle ilk yarıya yüksek tempoda oynanan maçtan 3 gollü galibiyetle ayrılarak puanını 10’a çıkarttı ve en iyi sezon başlangıcını geliştirmeye devam etti. Maça baskılı başlayan Altay, golü bulan taraf ise Konyaspor oldu. İlk 5 dakikada İzmir ekibi önemli ataklar geliştirirken, 2 net pozisyonda İbrahim Sehic ve savunma gole izin vermedi. Rakibinin baskını kırmayı başaran yeşil-beyazlı temsilcimiz, ilk geliştirdiği atakta golü bulmayı başardı. 7. dakikada Cikalleshi'nin güzel ortasında Soner Dikmen altı pasta yaptığı ayak içi vuruşuyla Anadolu Kartalı’nı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyun kontrolünü eline alan Konyaspor, 20. dakikada farkı ikiye çıkardı. Orta sahaya yakın bir bölgeden Guilherme'nin ortasında Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda, kalecinin hatasıyla meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Konuk ekip, ilk yarıda Kappel, Bamba, Cebrail ve Murat Akça ile gole yaklaştı. Cebrail' in şutu yan direkten döndü. İlk yarının sonunda Endri Çekiçi karşı karşıya net fırsatı değerlendiremedi ve ilk yarı 2-0 bitti. İkinci yarıda kontrollü bir oyun sergileyen Konyaspor, kontra ataklarla çok sayıda net pozisyona girdi. Rahat bir futbol sergileyen yeşil-beyazlı ekip, 83'te farkı 3'e çıkardı.

Guilherme'nin kornerinde Ahmed Hassan'ın kafayla altı pasa indirdiği topu gelişine vuran Rahmanovic, fileleri havalandırdı. Son anlarda İzmir ekibi Rayan ile farkı ikiye düşürdü. Maçı 3-1 kazanan Konyaspor, puanını 10'a çıkardı. Karşılaşmayı yaklaşık 3 bin dolayında taraftar izledi. Teknik Direktör İlhan Palut, sakatlığı bulunan M'Poku'nun yerine Serdar Gürler'e ilk 11'de şans verdi. İlk 3 maçın 11'inde başka değişiklik yapılmadı. Evindeki ikinci maçından da galibiyetle ayrılmayı başaran Konyasporlu futbolcular, 90 dakika sonunda tribünleri dolaşarak galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladılar ve soyunma odasında da klasik galibiyet pozunu verdiler.