"Konyamızı Tanıyoruz" bilgi yarışması yapıldı

"Konyamızı Tanıyoruz" bilgi yarışması yapıldı
Sarayönü'nde ortaokullar arasında düzenlenen grup elemeleri sonrasında ‘Konyamızı tanıyoruz bilgi yarışmasının finali yapıldı. Yarışmada öğrencilere Konya ve ilçeleri ile ilgili çeşitli sorular soruldu.Sarayönü Halk...

Sarayönü'nde ortaokullar arasında düzenlenen grup elemeleri sonrasında ‘Konyamızı tanıyoruz bilgi yarışmasının finali yapıldı. Yarışmada öğrencilere Konya ve ilçeleri ile ilgili çeşitli sorular soruldu.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi'nde bir haftadır devam eden okullar arası eleme usulü 'Konyamızı tanıyoruz' bilgi yarışmasının finali perşembe günü yapıldı. Finale, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Okul öğretmenlerinden oluşan jüri gözetiminde yapılan yarıma finalinde İsmail Kara Ortaokulu, Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu ve Kurşunlu Ortaokulu yarıştı. Final yarışmasını Kurşunlu ortaokulu 95 puanla birinci tamamladı. Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu 90 puanla ikinci, İsmail Kara Ortaokulu 85 puanla üçüncü oldu.

Yarışmayı izleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir, final yarışması sonunda yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan okullara, öğretmenlere ve öğrencilere gösterdikleri performans nedeniyle teşekkür ederek, çekişmeli bir yarış olduğunu, öğrencilerin daha iyi bilgilere sahip olacağına inandığını söyledi.

Yarışmada birinci olan Kurşunlu Ortaokulu öğrencileri büyük mutluluk yaşadı. Yarışmada birinci olan Kurşunlu Ortaokulu'nun Sarayönü'nü  Konya'da 31 ilçenin katılımıyla gerçekleştirilecek finallerde temsil edeceği öğrenildi. Kurşunlu ortaokulu bu yıl düzenlenen "Haydi Bil Bakalım" yarışmasında da ilçe birincisi olarak Sarayönü'nü Konya'da temsil etme hakkı kazanmıştı.